FOTO Varaždin i Lokomotiva odigrali bez pobjednika, domaćin zaslužio i više od boda

| 17.8.2019. u 20:52h | Objavljeno u Sport

U susretu 5. kola HT Prve lige odigranom na Gradskom stadionu u Varaždinu pred 2 231 gledateljem Varaždin i Lokomotiva odigrali su bez pobjednika 1:1. Varaždin je bio bolja momčad i zaslužio je pobjedu u ovim susretu, ali samo je jedna lopta i to ona od Dejana Glavice završila u mreži vratara Grbića. Domaća je momčad na kraju susreta pljeskom ispraćena u svlačionicu dok su suci ispraćeni glasnim zvižducima... 

U početnom sastavu Varaždina nema Jerteca, koji je na klupi, a u momčadu su novopridošli Nikola Tkalčić i Vladan Adžić. Kod gostiju u prvih 11 su Drožđek i Ivanušec. Gkavni je sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a susret na Gradskom stadionu po sunčanom i toplom vremenu u Varaždinu prati 2 231 gledatelj.

Varaždin je utakmicu počeo u sastavu: Nevistić, Tkalčić, Stolnik, Adžić,Štefulj, Težak, Kolarić,Posavec, Đurasek,Benko, Glavica.

Varaždin je bolje otvorio utakmicu. U 6. minuti dobar udarac Težaka no vratar Grbić loptu skreće u korner. Nakon toga poslije kornera s lijeve strane Stolnik je glavom vratio loptu u kaznenom prostoru za Adžića koji je pokušao glavom preko gola. U 11. minuti s oko 28 metara desno iskosa iz slobodnog udarca pucao je Benko,ali njegovu ne previše opasnu loptu, koja je išla u lijevu stranu gola Lokomotive vratar Grbić je bez problema uhvatio.

U 17. minuti sa 16 metara lijevo iskosa pucao je po zemlji Drožđek, ali je vratar Nevistić uhvatio njegovu loptu. U 20. minuti nakon akcije po lijevoj strani sa ruba kaznenog prostora s lijeve strane pucao je Posavec ali točno u vratara Grbića.

U 27. minuti krasna akcija Benka i Glavice u lijevoj strani kaznenog prostora gostiju,no bez opasnosti za gol Lokomotive. U 29. minuti s oko 23 metra udarac po zemlji prema golu gostiju uputio je Kolarić, ali nije bilo opasnosti po gol Grbića.

U 35. minuti zbog prekršaja nad Drožđekom požutio je Stolnik. U 41. minuti Benko je pao u kaznenom prostoru gostiju,nakon kontakta s Markovićem,  ali sudac nije uopće pomislio da bi pokazao na bijelu točku. dvije minute kasnije Varaždin je poveo golom Glavice koje je sa 16 metara udarcem po zemlji pogodio desnu stranu gola nemoćnog Grbića.

S desne je strane iz slobodnog udarca pred kazneni prostor loptu ubacio Posavec, pred kazneim prostorom Lokomotive loptom je igrao Drožđek, koji ju je proslijedio za Glavicu, a ovaj je ne čekajući dugo loptu po zemlji preciznim udarcem poslao u lijevu stranu gola nemoćnog Grbića. Na poluvrijeme se otišlo minimalnom ali zasluženom prednošću Varaždina.

Na početku drugog dijela izmjena kod gostiju umjesto Cokaja u igru je ušao Uzuni,kod domaćina nije bilo promjena u sastavu. Lokomotiva je krenula u drugi dio s namjerom da izjednači rezultat, pa je u 51. minuti uslijedio udarac Drožđeka ali Nevistić je obranio. U 54. minuti Tuci je pao u kaznenom prostoru domaćina,ali ni ovaj put sudac Pejin nije pokazao na bijelu točku.

Igrač Lokomotive koji je ušao u igru u nastavku susreta donio je izjednačenje u 56. minuti. Nakon ubačaja Kastratija s desne strane na pet metara od gola u skoku je bio Uzuni i loptu glavom poslao u mrežu nemoćnog Nevistića. U 61. minuti umjesto Glavice u igru je uđao Bajandouh. U 66. minuti ubalaj Benka s desne strane na glavu Stolnika koji je pred golom pucao glavom ali u blok gostujuće obrane.

U 68. minuti umjesto Tucija u igru je ušao Budimir. U 74. minuti umjesto ozljeđenog Drožđeka u igru je ušao Arežina. U 77. minuti snažan udarac Ivanušeca s oko 18 metara ali po sredini gola gdje je bio dobro postavljen Nevistić i uhvatio njegovu loptu. U 80. minuti umjesto Tkalčića u igru je ušao Perković. U 80. minuti iz slobodnog udarca s lijeve strane zaprijetio je Jertec, ali točno u ruke golmana Grbića.

 U 86. minuti nakon akcije po lijevoj strani Jerteca je u kaznemom prostoru za dres potegnuo Petrak, jertec je pao ali sudac nije pokazao na bijelu točku, već je opomenuo Jerteca koji je tražio da se njegovoj momčadi dosudi najstroža kazna.

Igra se 5 minuta sudačke nadoknade vremena. U prvoj minuti udarcem po zemlji sa 16 metara pokušao je Jertec, ali točno po sredini za vratara gostiju.