14. Sportskim susretima triju gradova Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Varaždin bio domaćin tradicionalnim 14. Sportskim susretima triju gradova

| 25.10.2018. u 19:05h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bila je u četvrtak, 25. listopada, domaćin 14. Sportskim susretima triju gradova. Riječ je tradicionalnom okupljanju srednjoškolaca sportaša iz triju gradova u Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj – iz Lendave, Zalaegerszega i Varaždina.

- Cilj ovih susreta je da se učenici srednjoškolci triput u školskoj godini okupe u svakom od ta tri grada, razmijene sportska iskustva, naravno uz njegovanje prijateljstva jer cilj nije pobjeda ili plasman nego zdravo sportsko nadmetanje i druženje. Uključeni su i mladići i djevojke u pratnji ili profesora kineziologije ili trenera iz sportskih klubova, dakle pod stručnim vodstvom - kazala je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

U Varaždinu se 60-ak učenika sportaša natjecalo u malom nogometu za mladiće te badmintonu za mladiće i djevojke. Varaždin su predstavljali učenici Gospodarske, Elektrostrojarske te Strojarske i prometne škole pod vodstvom profesora Ivana Štimca, Nenada Prsteca i Nedeljka Pavleca.

- Bavim se tenisom već pet godina i javila sam se u školi za ovo natjecanje. To je ipak prijateljska utakmica i upoznali smo se s odličnim igračima iz Mađarske - rekla je Valerija Belavić iz Gospodarske škole, koja je predstavljala Varaždin u badmintonu

- U slobodno vrijeme igram nogomet i tako sam došao i do ovih susreta. Igramo protiv ekipa iz Slovenije i Mađarske. S prvom smo odigrali izjednačeno, ali protiv druge vodimo sa šest-sedam razlike. Ali nije toliko važan rezultat na kraju, važniji je zdrav duh u zdravom tijelu i druženje. Nije bitno tko će pobijediti, ali je sport bitan da se u nama probudi natjecateljski duh da probamo biti prvi - ispričao je jedan od varaždinskih nogometaša Franjo Ladić, iz Strojarske i prometne škole, koji trenira u „Slogi“ iz Čakovca.

Na kraju je ostalo zabilježeno da su u nogometu bili najuspješniji učenici iz Lendave, ispred srednjoškolaca iz Varaždina i mladih sportaša iz Zalaegerszega, a i u badmintonu je poredak bio isti.

Varaždinsko je okupljanje bilo drugo ovogodišnje, nakon što su u Lendavi održana natjecanja u atletici i odbojci. U oba sporta, iako prvenstveni cilj nije rezultat, varaždinski su mladi sportaši bili najuspješniji. Treće okupljanje bit će u Zalaegerszegu.