FOTO Uručene nagrade najboljim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima Grada Ivanca za 2021. godinu Foto: Dražen Novosel

FOTO Uručene nagrade najboljim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima Grada Ivanca za 2021. godinu

| 1.7.2022. u 19:47h | Objavljeno u Sport

Na terasi ribičkog doma u Ivancu danas je održana svečanost proglašenja i dodjele nagrada najboljim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima za 2021. godinu.

Svečanosti su bili prisutni Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca te predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora među kojima i Hrvoje Balen-pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta,koji su uručivali nagrade najboljim sportašima i ekipama Grada Ivanca, kao i članovi Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca.

Za najboljeg sportaša proglašen je Tomislav Jagić-kapetan i najbolji igrač i strijelac NK Ivančice i trener kadetske ekipe 2005./2006. godište koja je zauzela 2. mjesto u 2.HNL središte Sjever, dok je za najbolju sportašicu izabrana Sara Bratković, kapetanica ŽOK Ivanec koji je član 1. B hrvatske odbojkaške lige Sjever, najbolja igračica Kluba koja
je u ŽOK-u Ivanec od samog osnivanja.

Najbolja muška ekipa je NK Ivančica Ivanec, prvak lige u sezoni 2019./2020. kada je izborila plasman u 4.NL Čakovec -Varaždin u kojoj je u prvenstvenoj sezoni 2021./2022. osvojila naslov jesenskog prvaka lige, dok je najboljom ženskom ekipom proglašena prva seniorska odbojkaška ženska ekipa ŽOK Ivanec koja je u sezoni 2019./2020.u 1. B HOL Sjever osvojila prvo mjesto ali je liga prekinuta, dok se u sezoni 2021./2022. nalazi u sredini prvenstvene tablice i viceprvakinje su Županijskog odbojkaškog Kupa.

Najbolji mladi sportaš je Borna Marušić, član RK Ivančica koji je najbolji igrač ekipe ,nastupa i za prvu seniorsku momčad a član je mlađe kadetske hrvatske rukometne reprezentacije. Najbolja mlada sportašica je Lana Pavlaković, članica Karate kluba Ivanec koja je osvajala 1. mjesta na mnogobrojnim turnirima diljem Hrvatske, zatim druga i treća mjesta, te 1. mjesto u Županijskoj ligi.

Najbolja muška mlada ekipa je kadetska ekipa ŠRD Ivanec koja je osvojila 1. mjesto u završnici Kupa Hrvatske, dok je naslov najbolje ženske ekipe pripao ženskoj odbojkaškoj ekipi ŽOK Ivanec godište 2008./2009. koja je osvojila 1.
mjesto na državnom prvenstvu u odbojci na pijesku (Jarun, 29.kolovoza 2021.), te 2. mjesto na državnom prvenstvu u maloj odbojci.

Najbolji mladi perspektivni sportaši su Antonela Apati- Karate klub Ivanec, Petar Držaić-RK Ivančica Ivanec, David Galić- Košarkaški klub Ivančica, Iva Friščić- PK Ivanec, Lea Grudenić-Ženski odbojkaški klub Ivanec, Karlo Jamnić- ŠRD Ivanec, Karlo Kozulić-NK Mladost Margečan, Noa Kučej-NK Ivančica Ivanec i Lana Ljubić -SŽRK Ivanec.

Priznanja Zajednice primili su i to Posebnu nagradu-Tomislav Levanić-RK Ivančica Ivanec i Gordana Habek-ŽOK
Ivanec, zlatne plakete: Ribić Mirko -DSR Salinovec, Josip Šimunek -RK Ivančica Ivanec i Božidar Prašnjak -NK Mladost Margeča.

Dobitnici Godišnjih nagrada su- Željko Geček-ŠRD Ivanec, Rade Herceg-NK Ivančica i Kruno Lepoglavec -DSR Salinovec,dok diplome primaju - Stjepan Mavrek-RK Ivančica Ivanec, Mario Rogina - ŽOK Ivanec i Ivan Strugar -PK Ivanec.

Najviše priznanje koje dodjeljuje Zajednica, tj. nagradu za životno djelo za sportska dostignuća u dugogodišnjem radu na popularizaciji, unapređenju, podizanju kvalitete te promidžbi ivanečkog sporta primio je Nikola Nišević za 50 godina aktivnog rada i djelovanja u sportskim udrugama na području Grada Ivanca i to u Društvu sportske rekreacije Ivanec, HPD Ivančica, RK Ivančica, Ženskom odbojkaškom klubu Ivanec i Planinarskom klubu Ivanec.

Istaknimo podatak da je 15 godina bio član Upravnog odbora HPD Ivančica i glavni voditelj sportsko-rekreativnog programa na vrhu Ivančice, izvršio je uspon na preko 800 vrhova na planine u Hrvatskoj i susjednim zemljama, u DSR Ivanec obnašao je funkciju tajnika DSR Ivanec, bio trener atletske ekipe i 25 godina sudjelovao kao atletičar na
utrkama u Republici Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji. Bio je predsjednik SIZ-a fizičke kulture, idejni je začetnik osnivanja Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca gdje je bio dopredsjednik i glavni tajnik, kao i osnivač Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec gdje je bio dopredsjednik ,te tajnik a navedenu funkciju obnaša i sada.

U RK Ivančici bio je tajnik 12 godina ,a u DSR Itas bio je predsjednik i tajnik, te jedan od osnivača PK Ivanec gdje je 8 godina bio član Upravnog odbora i aktivni sudionik realizacije projekta „Ivanečke planinarske obilaznice".

Uz dugogodišnji društveni rad u sportskim udrugama dugogodišnji je sportski novinar, te je bio urednik i voditelj sportske emisije „Sport ponedjeljkom" na tadašnjem Radiu Ivanec, danas uređuje sport na radiu Sjeverni FM, te je izvještavao o sportskim zbivanjima sa područja Varaždinske županije te sa državnih, Europskih i Svjetskih natjecanja u raznim sportovima rukomet, parajedriličarstvo, atletika, planinarstvo, sportski ribolov gdje je dao svoj veliki
udio na promidžbi sporta Grada Ivanca i Varaždinske županije.

Osim sportskih aktivnosti bio je dugogodišnji tajnik ,a sada predsjednik u humanitarnoj udruzi Dobrovoljnih darivatelja krvi koju je darovao preko 70 puta. Za svoj dugogodišnji sportski rad dobitnik je mnogobrojnih priznanja u gradu Ivancu, Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj-zlatna značka Partizana Hrvatske (1978.), trofej Branko Okreša (1994.),zlatne plakete Grada Ivanca (2013.), dobitnik brončane, srebrne, zlatne plakete PS Hrvatske, visokog priznanja PS Hrvatske,zlatne plakete Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca,brončane, srebrne, zlatne značke
HPO, te posebnog, visokog i najvišeg priznanja i ostalih visokih priznanja na ostalim područjima na kojima je tijekom 50-godina rada djelovao.