FOTO Udruga nogometnih delegata održala redovnu izbornu skupštinu Foto: Dražen Novosel

FOTO Udruga nogometnih delegata održala redovnu izbornu skupštinu

| 17.2.2023. u 18:12h | Objavljeno u Sport

U nazočnosti 29 od 36 članova Skupštine, danas je u prostorijama varaždinskog ŽNS-a održana redovna izborna skupština Udruge nogometnih delegata varaždinskog ŽNS-a, na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno.

Za predsjednika je i u sljedećem četverogodišnjem mandatu izabran dosadašnji predsjednik Dražen Posavec, koji se jedini kandidirao za tu funkciju i obnašat će ju do 2027. godine.

Prema prijedlogu Dražena Posavca za dopredsjednike su izabrani Nikola, Petek i Ivan Vujec, a uz njih u Izvršni su odbor još imenovani Josip Kušen,Josip Lukinec i Vito Namjesnik. dok su u Nadzorni odbor izabrani Vladimir Kapeš,koji će obnašati dužnost predsjednika, a kao članovi su Verica Medved i Dražen Pavličević.

U svom osvrtu na 2022. godinu Dražen Posavec je rekao da je zaista zadovoljan postignutim pomacima u kvaliteti rada Udruge.

- Na zajedničkim sastancima sa Zbornom nogometnih sudaca naša posvećenost i izlaznost na takve sastanke je preko 80 posto,a bez edukacije i analiza ne bi bilo kvalitete rada. Jako dobra suradnja je s povjerenikom natjecanja, isto tako naglašava se da moramo imati ulogu četvrtog suca na utakmicama županijskih nogometnih liga jer osim moramo biti suport na tim ligama. U svim zadacima naznačen je pomak - rekao je Posavec.

Napomenuo je da Udruga trenutačno broji 40 člana, od čega su 36 redovna i 4 počasna člana.

- Zadovoljstvo je što smo odškolovali četiri nova delegata. Naravno, zahvala onima koji su proveli edukaciju i koji su bili mentori - rekao je Posavec te dodao:

- Itekako smo prisutni u zadaćama koje nam daje ŽNS-a. Zaista sam zadovoljan našim radom, zastupljeni smo u svim ligama, raznim komisijama ŽNS-a. Nastojat ćemo očuvati dignitet i zahvala svima na onome što su pružili u prošloj godini i u proteklom četverogodišnjem mandatu - zaključio je Posavec.

Nakon što je ponovno izabran za predsjednika predsjednik Posavec je predložio plan rada za ovu godinu koji je jednoglasno prihvaćen

- Plan rada se ne razlikuje u odnosu na dosadašnje aktivnosti, ide se u tri smjera. Analizirat će se s povjerenikom da se dodatno osvježi članstvo,želim da budete savjesni i u što većem broju na analizama zajedno sa sucima, a kroz sve aktivisti apeliram na delegate da na svim utakmicama budemo potpora sucima naročito mladima. Nije problem da sudac bude negativno ocijenjen već da shvati gdje je griješio i gdje se treba korigirati - rekao je Posavec.

Naglasio je da će se ove godine realizirati druženje sa srodnim udrugama, pa se tako na proljeće očekuje druženje s članovima zagrebačke udruge a i dalje će biti na dispoziciji ŽNS-a za sve akcije koje će biti organizirane.