FOTO U varaždinskoj Areni počeo 9. WTT youth contender Foto: Dražen Novosel

FOTO U varaždinskoj Areni počeo 9. WTT youth contender

| 30.8.2022. u 11:08h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Areni jutros je počeo 9. WTT youth contender, stolnoteniski turnir za juniore i kadete, kojem su organizatori Hrvatski stolnoteniski savez i STK Varaždin.

Natjecanje je okupilo 250 sudionika iz 36 zemalja svijeta sa svih kontinenata osim Australije. Natjecanje se održava u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet kategorija: U11, U13, U15, U17, U19, a nagradni fond iznosi 800 USD.

Od danas do 1. rujna na rasporedu je muški dio natjecanja, a od 3. do 5. rujna ženski dio programa. Paralelno s turnirom u Varaždinu održava se turnir jednakog ranga u Sloveniji u Otočcu, a organizirano je na način dok će u Varaždinu igrati muški u Sloveniji će se natjecati djevojke i obrnuto.

Takav način organizacije prošle je godine prvi puta u svijetu izveden upravo u Varaždinu/Otočcu i danas se primjenjuje na još nekoliko turnira iz svjetske serije. Pokazalo se kao dobra praksa pa će se nastaviti i ove godine.

Natjecanja će biti svakodnevno, osim 2. rujna, od 9 do 19 sati, a ulazak u dvoranu za sve posjetitelje je besplatan. Svjetska stolnoteniska federacija, ITTF, zahtjeva da se svi posjetitelj u dvorani moraju pridržavati epidemioloških mjera nošenja maski za lice i držanja distance.

Galerija slika