FOTO U pripremnom susretu nogometaši Varaždina izgubili od Leccea, člana talijanske Serije A

| 28.12.2022. u 16:40h | Objavljeno u Sport

U prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za nastavak sezone u SuperSport HNL, momčad Varaždina gostovala je danas kod Leccea, člana talijanske Serije A. Domaćin, kojemu je ovo bila posljednja provjera uoči nastavka prvenstva 4. siječnja, ostvario je pobjedu rezultatom 2:0.

Nogometašima Varaždina bio je ovo četvrti pripremni susret, a slijedeći će odigrati u petak u Koprivnici sa Slaven Belupom.

Uoči današnjeg susreta predsjednik Leccea Saverio Sticchi Damiani odao je počast bivšemigraču ovog kluba, a sada dopredsjedniku NK Varaždin Davoru Vugrinecu, predajući mu žuto-crveni dresom sa brojem 7, kojeg je Vugrinec nosio u svojih 78 nastupa i postignuta 24 gola za momčad Leccea.

- Dobro nam je došla ova utakmica, protiv kvalitetne momčadi, koja je sudionik najelitnijeg ranga talijanskog klupskog nogometa. Njima je to bila "generalka" jer ih za tjedan dana očekuje susret s Laziom, dok smo mi u četvrtom tjednu priprema i to se vidjelo na terenu. Bili su brži, a iz ove utakmice možemo samo puno toga naučiti i dobro nam je došla. Domaćin je u duelu bio brži i čvršći, odmah na početku su nam dali oba gola, ali ponavljam dobro nam je došla utakmica da bi vidjeli gdje smo u ovom trenutku i da trebamo još puno raditi da budemo bolji - komentirao je današnji susret trener Varaždina Mario Kovačević koji je na utakmici protiv Leccea koristio 22 igrača.