FOTO U gradskom derbiju Vindije i Varteksa, uvjerljivo slavila Vindija Foto: Martin Novosel

FOTO U gradskom derbiju Vindije i Varteksa, uvjerljivo slavila Vindija

| 19.12.2022. u 08:44h | Objavljeno u Sport

Ljubitelji košarke konačno su došli na svoje. Nakon čak 25 godina, koliko je prošlo otkako se posljednji puta u Varaždinu igrao gradski derbi, u 11. kolu Druge muške lige Sjever, domaćinu KK Varteks u "goste" je došla ekipa prvoplasirana Vindija.

Na žalost drama je izostala, s obzirom da je Vindija uvjerljivo slavila protiv Varteksa sa 101:50. Već nakon prve četvrtine se vidjelo da će susret biti neravnopravan, s obzirom da je Vindija već tada imala prednost od 27:8, a prednost je nakon toga samo rasla.

U redovima Vindije, najbolji strijelci su bili najiskusniji Krunoslav Smontara sa 26 koševa te Manuela Novak sa 22 koša, dok su u redovima Varteksa jedini dvoznamenkasti strijelac bio I. Marić sa 10 koševa. Ivančica je u ovom kolu bila slobodna.

Susretom 11. kola, završen je jesenski dio prvenstva u Drugoj ML Sjever, a Vindija je uzelja "titulu" jesenskog prvaka sa devet pobjeda i jednim porazom, Ivančica će prezimiti na petom mjestu sa četiri pobjede i šest poraza, dok je Varteks prikovan na dnu tablice bez pobjede i sa devet poraza.

Sljdeće 12. kolo igrat će se 21./22. siječnja kada će Vindija ići na gostovanje kod Virke, Varteks će ugostiti Vedija, dok će Ivančica gostovati kod Petra Zrinskog.