Graberje ima nove sadržaje Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Svečano otvoreni novi sportski sadržaji u sklopu GSD Graberje

| 26.10.2018. u 13:51h | Objavljeno u Sport

Danas se ispred Sportske dvorane Varaždin u Graberju održala prigodna svečanost otvorenja novih sportskih sadržaja za građane i rekreativce. Pod nazivom „(O)živi(mo) Graberje“, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina i Grad Varaždin realizirali su projekt u sklopu kojeg su uređena igrališta za badminton i boćalište, zatim vježbalište na otvorenom (street workout park) te igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju.

- Dugo smo čekali i konačno dočekali. Ovo je jedno cijelo novo mjesto u gradu koje je posvećeno i sportu i rekreaciji, ali i djeci. Ovo mjesto nije samo školsko sportsko igralište, nego će non stop biti dostupno svim građanima Varaždina. S obzirom da nas čeka malo toplija jesen, moći će još ove godine uživati u ovom novom dijelu GSD Graberje, a naravno da nam je u planu i sanacija ostalih sportskih objekata - rekla je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Ivana Čehoka koja je zajedno sa stručnim suradnikom ZSUGV-a Denisom Mladenovićom svečano otvorila nove sadržaje kod Graberja.

- (O)živi(mo) Graberje je projekt koji su zajednički ostvarili Grad Varaždin i ZSUGV. Kao što vidite, Graberje ponovno živi, a ovim projektom smo napravili dva nova igrališta. Nakon 10 godina ponovno imamo bojalište u Varaždinu, uredili smo badminton igralište, izgradili tzv. "street workout park" te smo djeci s poteškoćama u razvoju također izgradili malo igralište. Gledali smo na to da zadovoljimo potrebe svih građana, od građana, sportaša rekreativaca do školaraca i djece - rekao je Mladenović.

Ukupni trošak radova na novim sadržajima kod Graberja iznosi 150 tisuća kuna, od čega je 50 tisuća izdvojio Grad Varaždin iz proračuna, 50 tisuća je bio trošak ZSUGV-a, dok je 50 tisuća kuna uložio Gumi Impex postavljanjem antistres podloge.