Predstavnici HNS-a, ŽNS-a, NK Varaždina i Zajednice SUGV-a prilikom današnjeg obilaska stadiona Foto: Dražen Novosel

FOTO: Sve ide po planu, odluka o licenci stadionu Varteksa do 15. travnja

| 6.4.2017. u 11:56h | Objavljeno u Sport

S obzirom da stadion Varteksa ne zadovoljava sigurnosne kriterije i sada se hitno traži novo rješenje za finale kupa! , rezime je današnjih napisa pojedinih nacionalnih medija. Ističu da je upitna utakmica finala Hrvatskoga nogometnog kupa između Dinama i Rijeke, koja se treba igrati 31. svibnja u Varaždinu, ali budući da varaždinski stadion ipak ne zadovoljava sigurnosne kriterije, Hrvatski nogometni savez sada je na mukama, jer ne zna gdje će se odigrati finalna utakmica.

- U odluci Izvršnog odbora HNS-a o domaćinstvu utakmice finala kupa stoji kako stadion na kojem se igra finale mora biti licenciran za 1. HNL. Pritom mislimo na ispunjavanje infrastrukturnih uvjeta za odigravanje utakmice 1. HNL - rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

- Stadion u Varaždinu je u postupku stjecanje licencije, a kada je stekne, to će značiti da je sigurnosno ispravan, odnosno da zadovoljava sve sigurnosne standarde - dodao je Pacak. Varaždin je poslao izvanredni zahtjev za stjecanje licencije, o čemu bi HNS trebao odlučiti do 15. travnja.

Danas se na tu temu održan i sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza, Županijskog nogometnog saveza, Nogometnog kluba Varaždin i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, nakon kojeg je naglašeno da sve u pripremnom razdoblju ide svojim tijekom i da je rok za licenciranje stadiona 15. travnja.

- Iako su neki mediji objavili da stadion Varteksa ne zadovljava sigurnosne kriterije za odigravanje finala hrvatskog Kupa, nakon današnjeg sastanka poručujemo da smo pri kraju dobivanja licence za Prvu HNL, koju bi trebali dobiti do 15. travnja, a što je uvjet da bi se moglo odigrati finale hrvatkog Kupa u Varaždinu. Naravno, ukoliko stadion Varteksa neće zadovoljavati infrastrukturne uvjete neće dobiti licencu i neće se na njemu igrati finale, ali ovog trenutka mogu umiriti javnost i reći da sve ide prema planu i da bi u narednih tjedan dana trebali dobiti licencu za Prvu HNL. Samim time ne bi došlo pod znak pitanja odigravanje finala Kupa - naglasio je predsjednik varaždinskog ŽNS-a i član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić.