FOTO Sportsko-rekreacijski program "Zdrav pokret" ponovno zaživio na Slobodi Foto: Foto agencija Sjever

FOTO Sportsko-rekreacijski program "Zdrav pokret" ponovno zaživio na Slobodi

VV | 21.5.2020. u 11:10h | Objavljeno u Sport

U srijedu, 20. svibnja, nastavljeno je provođenje sportsko-rekreacijskog programa „Zdrav pokret!” kojeg organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Da je besplatan program vježbanja pun pogodak, dokazano je i ovog puta. Mnoštvo vježbača i vježbačica jedva je dočekalo treniranje s iskusnim trenerima na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda”. 

Ivan Podhorski, 76-godišnjak, vježba od samog početka „Zdravog pokreta!“. Kaže kako je stalno u pokretu, a ovaj mu je program dodatna zanimacija. Posebno je pohvalio lijepo uređene terene uz kvalitetne i stručne trenere. S njime se složila i Renata Kolednjak koja vježba od prošle godine. 

- Odlično mi je ovdje, sat vremena treninga prođe jako brzo. Izvrsna je i ekipa, ima nas od 18 do 80 godina i stvarno uživamo - kazala je Renata. 

Program besplatnog vježbanja vode kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Marina Godinić i Tomislav Biškup.  

- Trening je za svaku dob i za ljude različite fizičke spreme jer se prilagodimo svima. Krećemo s razgibavanjem, zagrijavanjem, atletskom školicom, hodanjem, trčanjem pa prelazimo na vježbe u mjestu i u kretanju. Potom krećemo na malo zahtjevnije vježbe, vježbe snage koje su statične i dinamičke - pojasnila je trenerica Marina. 

Vježbače je prvog dana nastavka programa pozdravila i zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica. Kazala je kako se radi o hvalevrijednom projektu Zajednice sportskih udruga, a tome svjedoči i velik odaziv. 

- Drago mi je da se ove vrijedne investicije u infrastrukturu isplate, a najisplativije je to da ih građani kasnije koriste. Tako je i tu na ovom prekrasnom stadiona „Sloboda” - istaknula je Malenica. 

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, izrazio je zadovoljstvo nastavkom provođenja programa „Zdrav pokret!“. 

- Ovaj je program Zajednice od početka pobudio veliki interes građana, a i današnji odaziv vježbača svjedoči da se radi o prepoznatom i vrijednom projektu. Većina građana jedva je dočekala otvaranje sportskih terena te nam je drago da možemo nastaviti s besplatnim vježbanjem na ovom vrhunskom atletskom stadionu. Upravo je cilj Zajednice sportskih udruga omogućiti kvalitetne uvjete rada kako profesionalnim sportašima, tako i rekreativcima - poručio je predsjednik Runac. 

Inače, program „Zdrav pokret!” osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života.

Treninzi se odvijaju dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom s početkom u 18 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, vježbanje će se organizirati u sportskoj dvorani u sklopu Sportskog centra „Sloboda”.

Galerija slika