Jelena Blažek bila najbolja strijelkinja u pobjedi Koke sa 6 golova Foto: Martin Novosel

FOTO: Rukometašice Koke pobijedile Dalmatinku s 24:22, izrazile podršku Ivanu Kišiću

| 21.9.2019. u 19:44h | Objavljeno u Sport

Rukometašice Koke su uspjele u svom naumu te su u 2. kolu Prve HRL za žene došle do svoje prve pobjede u sezoni na domaćem terenu protiv ekipe Dalmatinke koju su svladali s 24:22.

Koka je vodila čitav susret, imala je prednost od dva do tri gola tijekom utakmice, ali nikako nisu mogle osigurati nedostižno vodstvo. U 49. minuti su konačno došle do tog nedostižnog vodstva kod rezultata 19:13, ali do kraja susreta je Dalmatinka smanjila na samo dva gola zaostatka za Kokom.

Najbolja strijelkinja u redovima Koke je bila Jelena Blažek koja je pogodila protivničku mrežu šest puta iz sedam upućenih udaraca, po četiri gola su zabile kapetanica Ines Domjan, Tea Jalušić i Katarina Mrazović, tri gola postigla je Ivana Dežić, dva gola je zabila Suzana Furjan, dok je jedan gol zabila Marta Jurčić. Golmanica Janja Tušek je susret završila s 11 obrana.

Sljedeće 3. kolo Koka igra tek 5. listopada zbog okupljanje reprezentacije koja će odigrati dva kvalifikacijska susreta protiv Islanda i Turske, a gdje se očekuje i nastup Ines Domjan koja je dobila poziv u reprezentaciju za ovaj kvalifikacijski ciklus.

Nakon utakmice su također izrazile javnu podršku za Ivana Kišića iz Hrašćice koji boluje od cerebralne paralize i skuplja sredstva za skupu rehabilitaciju. Ukoliko želite i vi pomoći, šaljite donacije na:

IBAN: HR6423600003200349124

MILIVOJ KIŠIĆ
FRANJEVAČKA ULICA 7
42000 HRAŠĆICA, VARAŽDIN, HRV