Rijeka je bila bolja od Dinama i zasluženo je osvojila i hrvatski Kup Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Rijeka u Varaždinu pobijedila Dinamo i došla do drugog trofeja sezone

| 31.5.2017. u 22:01h | Objavljeno u Sport

Rijeka je večeras, nakon veoma uzbudljivog susreta u finalu hrvatskog nogometnog Kupa protiv Dinama, na varaždinskom stadionu Varteksa, došla do dvostruke krune. Nakon što je već ranije osvojila naslov hrvatskog prvaka, Riječani su pred 8 183 gledatelja, pobijedili lanjskog osvajača dvostruke krune, momčad zagrebačkog Dinama rezultatom 3:1, poluvrijeme 1:1 i tako zasluženo osvojili ove sezone i Rabuzinovo sunce.

Rijeka je početkom susreta imala inicijativu i nakon jednog poništenog gola zbog zaleđa, došla je do vodstva u 24. minuti kada je kombinaciju Franko Andrijašević i Josip Gavranović golom zaključio Gavranović.

Dinamo je do izjednačenja došao u 36. minuti susreta nakon prekida, gdje je na odbijenu loptu najbolje reagirao Španjolac Daniel Olmo, a rezultatom 1:1 se išlo na odmor.

Rijeka nije trebala dugo čekati za novo vodstvo, do kojeg došla novim, drugim golom Gavranovića, udarcem glavom nakon kornera s lijeve strane u 46. minuti. Treći gol za Riječane postigao je Dario Župarić, još jednom nakon kornera u 76. minuti susreta, a to je ujedno bio i posljednji gol susreta. Nakon toga moglo je početi veliko slavlje navijača Rijeke.

Medalje i pehare pobjednicima i finalistima Kupa uručili su izaslanica Predsjednice RH, Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, izršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i član IO HNS-a i predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić.