FOTO Razvitak iz Čičkovine je novi prvak Druge ŽNL pobjedom u posljednjem kolu

VV | 5.6.2022. u 21:24h | Objavljeno u Sport

Razvitak je imao samo bod prednosti ispred Mladosti (VT) i nije imao pravo na bilo kakav rezultat osim pobjede kojim bi uzeli naslov prvaka Druge ŽNL u posljednjem kolu. Na domaćem terenu su dočekali momčad Nove Vesi i slavili s uvjerljivih 4:0. Razvitak je do svog prvog gola stigao tek krajem prvog poluvremena i to u 44. minuti kada je za 1:0 zabio Marin Lotar, Matija Matanović je povisio na 2:0 golom u 50. minuti, Tomislav Rak je bio strijelac gola za 3:0 u 72. minuti, dok je konačnih 4:0 postavio Marko Gričić u 74. minuti susreta. 

Drugoplasirana Mladost (VT) je na svoju nesreću ostvarila pobjedu koja joj u konačnici nije puno značila. Slavili su na gostovanju kod jesenskog prvaka, šemovečke Mladosti sa 3:1. Mladost (VT) je povela golom Antonija Šestaka u 18. minuti susreta, ali je domaća Mladost izjednačila u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena (45+1) golom Ivana Bobeka. U drugom poluvremenu, Mladost (VT) je golovima Marsela Bedekovića u 76. minuti i Nenada Hanca u 85. minuti susreta na kraju osigurala pobjedu.

Orač je na domaćem terenu sa 6:0 svladao Novakovec koji je posljednji na tablici i sigurno ispada u niži rang. U prvom poluvremenu, Orač je zabio tri gola, a strijelci su bili Matija Telebar u 8. i Mirel Miko u 10. i 20. minuti, dok su u drugom poluvremenu golove zabili Dominik Dombaj u 65., Matija Telebar u 77., a Mirel Miko je trećim golom u 80. minuti susreta kompletirao hat-trick. 

U ostalim susretima, Lepoglava je svladala Lunjkovca sa 4:1, Polet (M) je sa 3:0 svladao Dinamo (B) na gostovanju, Dinamo 01 je svladao Podravca (Sv) sa 5:2. dok je Radnički izgubio na svom terenu protiv Podravca Kitra sa 4:2.