FOTO: Pri kraju radovi na obnovi atletske staze stadiona Slobode Foto: Martin Novosel

FOTO: Pri kraju radovi na obnovi atletske staze stadiona Slobode

| 28.6.2019. u 13:26h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Slobode u Varaždinu još uvijek su u tijeku radovi obnove kako bi spremno dočekali održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2 liga koje će se održati 10. i 11. kolovoza. Neki od radova koji su već sada gotovi su uređenje unutarnjih prostora stadiona, dok će zamjena i obnova atletske staze biti gotova do 1. srpnja, a u tijeku su i zamijene sjedalica na stadionu kao i neki drugi radovi. Obnavljanje stadiona je danas posjetio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, koji je izrazio zadovoljstvo viđenim.

- Ovo je zapravo izravno ulaganje u sportsku infrastrukturu, u atletsku stazu, koja je zadnji puta bila obnavljana 2003. godine. Mi danas imamo jedan od najboljih atletskih klubova uopće u ovom dijelu Europe i u Hrvatskoj koji su postizali odlične rezultate. Doći će nam 12 europskih reprezentaciju u kojima se nalaze i olimpijski pobjednici i rekorderi te će Varaždinci stvarno moći sudjelovati u jednoj izvanrednoj i prvorazrednoj sportskoj priredbi - rekao je Čehok.

Radovi na stadionu su krenuli već prije dvije godine kada je Varaždin dobio domaćinstvo za ovo prvenstvo koje će biti prvo veliko natjecanje na ovom stadionu još od 1989. godine kada je Sloboda bila domaćin Juniorskom prvenstvu Europe.

- Dolazi nam preko 700 sportaša i cijela ta priča ima određene turističke značajke za grad Varaždin jer smo prošle godine imali jedan od značajnih rastova u noćenjima i dolascima zbog rukometnog prvenstva, a ovime ćemo ove godine nastaviti. To su priredbe koje stavljaju Varaždin na sportsku kartu Europe što je ujedno dobro za promidžbu grada - objasnio je Čehok.

Za obnovu staze je utrošeno 577 tisuća kuna, kupljena je i nova oprema koja je 2/3 financirana od strane Varaždina, dok je 1/3 financirala država, koja će ostati varaždinskim sportašima na korištenje nakon završetka prvenstva. Sveukupno je utrošeno oko milijun i pol kuna u obnovu stadiona. Osim stadiona, za dobivanje domaćinstva je bilo potrebno imati dovoljan broj smještajnih kapaciteta koji su također porasli izgradnjom novog i modernog studentskog doma u Varaždinu.

- Svjetsk atletska federacija je bila oduševljena uvjetima u gradu pa tako i smještajnim kapacitetima, još im preostaje da certificiraju novo obnovljenu stazu jer je ovo ipak riječ o jednoj vrlo zahtjevnoj priredbi, ali zahvaljujući i AK Slobodi i Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te gospodinu Šipošu kao i svima koji su bili u organizacijskom odboru za ovo natjecanje, mi ćemo stvarno biti potpuno spremni za ovo natjecanje - zaključio je Čehok.

Galerija slika