FOTO Počelo prvo izdanje malonogometne lige u Žarovnici

Varaždinske vijesti | 6.3.2022. u 20:45h | Objavljeno u Sport

Na igralištu u Žarovnici utakmicama 1. kola počelo je 1. izdanje malonogometne lige koju organizira Društvo športske rekreacije Žarovnica, u kojoj se natječe sedam klubova.

Iako u dva, od tri odigrana susreta, nije bilo rezultatske neizvjesnosti, u njima nije nedostajalo atraktivnih poteza, obrana vratara, lijepih golova, ali i nervoze, nezadovoljstva sudačkim odlukama, odnosno svega što nogomet čini najpopularnijim sportom.

Tako je Udruga športske rekreacije Višnjica pobijedila The Best of Cojones rezultatom 5:1, MNK Drvodjelac je sa 7:2 bio bolji od domaćina, DŠR Žarovnica, dok je u najneizvjesnijem susretu Klesarstvo Martinčević s 3:1 nadjačalo Elektromont & Caffe Bar Cvetlin.

U ovom kolu slobodna je bila momčad UŠR Vrbno.

A da su natjecanja malonogometaša uvijek zanimljiva i privlačna, dokaz je i podatak kako je na utakmicama prvog kola u Žarovnici bilo 100-tinjak gledatelja.

Uz to što je sam po sebi 'magnet' za publiku, očito je da su se ljubitelji zaželjeli malog nogometa, protekle dvije godine, kao i svih sportskih događanja, uvelike reduciranog zbog pandemije koronavirusa, što je i razlog da su otkazani brojni malonogometni turniri u dvoranama, pa i na otvorenome.

Inače, utakmice malonogometne lige u Žarovnici će se igrati subotama popodne, sustav natjecanja je trokružni, a organizator je za najbolje momčadi i pojedince pripremio vrijedne nagrade.