FOTO Počele pripreme Varaždina za nastavak sezone, svlačionicu napustila tri igrača Foto: Krešimir Đurić

FOTO Počele pripreme Varaždina za nastavak sezone, svlačionicu napustila tri igrača

| 5.12.2022. u 11:12h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su danas počeli s pripremama za nastavak prvenstva. U odnosu na jesenski dio sezone u momčadi više nema Demira Pece, s kojim je sporazumno raskinut ugovor, kao ni Ivana Ćubelića i Filipa Brekala.

Riječ je o igračima koji su bili na posudbi u varaždinskom prvoligašu, gdje nisu ostvarili minutažu koju su očekivali, pa se vraćaju u svoje klubove, Hajduk i Dinamo, izvjestio je sportski direktor varaždinskog prvoligaša Nikola Šafarić, dodajući da dolazaka za sada nije bilo.

Nogometaši Varaždina će pod vodstvom trenera Maria Kovačevića do početka nastavka prvenstva odraditi 42 treninga i odigrati ukupno sedam prijateljskih utakmica.

- Prvi tjedan radimo u Varaždinu, u našoj dvorani, teretani i na terenu s umjetnom travom, dok ćemo naredni ponedjeljak,12. prosinca, otputovati na Čiovo, gdje ćemo boraviti sedam dana - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Prvi pripremni susret predviđen je za 10. prosinca s Naftom u Lendavi.  Igraći će biti na odmoru za božićne blagdane, a posljednjih dana ove godine, točnije 30. prosinca, planirana je prijateljska utakmica sa Slaven Belupom.

Nakon toga igrači će za novogodišnje blagdane biti u krugu obitelji, dok bi 3. siječnja Varaždin trebao otputovati na nove sedmodnevne pripreme na Čiovu.

-  Želja nam je da 7. siječnja odigramo prijateljsku utakmicu za koju još tražimo suparnika, dok ćemo posljednju provjeru pred nastavak prvenstva imati 14. siječnja u Varaždinu, a suparnik će nam biti Domžale - rekao je Kovačević.

S pripremama za nastavak sezone počeli su i Leonard Vuk te Igor Postonjski, igrači koji su zbog ozljeda, bili dulje vremena izvan trenažnog procesa. Postonjski će za sada raditi po posebnom programu.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...