FOTO Počele pripreme nogometaša Varaždina za novu sezonu, već u subotu prva utakmica Foto: Luka Šalamun

FOTO Počele pripreme nogometaša Varaždina za novu sezonu, već u subotu prva utakmica

| 19.6.2023. u 11:13h | Objavljeno u Sport

Okupljanjem i prvim treningom danas su počele pripreme nogometaša Varaždina za novu sezonu.

- Čeka nas teška i izazovna sezona, prošlu smo odigrali na odličan način, a nadam se da ćemo se ove godine nadograditi. Imamo dva nova imena u svlačionici, a razgovaramo s još dva-tri igrača. O imenima još ne bih, ali kada ćemo s njima dogovoriti javnost će biti obaviještena. Drago mi je da smo produžili suradnju s trenerom i njegovim uspješnim stručnim stožerom. Maksimalna koncentracija bit će na rad i ozbiljnost i profesionalizam će biti na visokom nivou, jer sezone je dugačka i širina kadra je jako bitna. Koncentracija igrača mora biti usmjerena jedino na rad i zeleni travnjak i njihovu prezentaciju na tom terenu. Njihova jedina vodilja je da rade maksimalno i daju sve od sebe - rekao je sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić. Dodao je da je klub sanirao pomoćni teren i obje svlačionice za seniorske momčadi koje imaju novi inventar.

O planu i programu priprema govorio je trener momčadi Mario Kovačević.

- Nadam se da su se igrači u ova tri tjedna dobro odmorili nakon naporne sezone. Planirali smo ukupno 37-38 treninga i odigrati šest prijateljskih utakmica. Prvi tjedan radit ćemo na našem stadionu, a onda ćemo tjedan dana trenirati na Pohorju. Igrači su dobili zadatak da rade individualno prije dolaska na pripreme, a do prve utakmice imat ćemo 5-6 treninga. Očekuju nas dosta naporne pripreme, imamo pet tjedana do početka prvenstva i moramo maksimalno iskoristiti svaki trening. Vjerujem u dobar rad i da bude što manje ozljeda, jer pripreme su temelj za sve ono što nas očekuje tijekom sezone - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Na početak priprema stiglo je tridesetak igrača, a opravdano nisu došli Ba, Šego i Elezi, koji su još uvijek s reprezentacijama, dok su Teklić i Belcar dobili odmor do sredine tjedna.

U odnosu na prošlu sezonu klub je napustilo deset igrača. Zbog isteka posudbe u svlačionici više nisu David Puclin, Jozo Stanić i Luka Škaričić,zbog isteka ugovora Marko Stolnik,Itsuki Urata,Andris Herrera, Mateo Topić, Jakov Karabatić i Marin Bulat. Tomislavu Jagiću ponuđen je novi ugovor,ali je on dogovorio suradnju sa slovenskim Aluminijem.

Novi igrači Varaždina su stoper Ivan Nekić, koji je do sada branio boje poljskog Sandecja Nowy Sacz i desni bočni Martin Pajić, koji je došao kao slobodan igrač.

S posudbe su se vratili Karlo Lusavec, Filip Mekić, Ivan Težački, Hrvoje Crnčec i Bruno Bujan, dok su nove ugovore s klubom potpisali Fran Brodić, Marin Pilj, Leonard vuk, Lamine Ba, Lovro Banovec, Karlo Perić, Dimitar Mitrovski i Josip Silić.

Prva će prijateljska utakmica biti već u subotu,24. lipnja na Gradskom stadionu u Varaždinu, a suparnik će biti Zrinjski, prvak Premijer lige BiH, koji je pripreme počeo 12. lipnja, a od 18. do 28. lipnja trenira u Svetom Martinu na Muri.

Utakmica će početi u 18 ili u 18 sati 30 minuta. Dan poslije te utakmice momčad odlazi na pripreme u Sloveniju, gdje će 30. lipnja odigrati prijateljski susret s Domžalama, četvrtoplasirane momčad slovenske Prve lige.

Povratak s priprema planiran je za nedjelju, 2. srpnja, dok bi u četvrtak, 6. srpnja Varaždin trebao gostovati kod Maribora, trećeplasiranog sastava prošlog prvenstva slovenske Prve lige, a u subotu,8. srpnja, suparnik bi u Varaždinu trebao biti mađarski viceprvak Kecskemet iz istoimenog grada.

Izgledno je da će 12. srpnja Varaždin biti gost novog prvoligaša Rudeša, dok će u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva u subotu, 15. srpnja,momčad Maria Kovačeviča ugostiti Al Etiffaq, sedmoplasirani klub najelitnijeg ranga u Saudijskoj Arabiji.

Galerija slika