FOTO Okupila se šampionska generacija i proslavila 20. godišnjicu povijesne titule Foto: Martin Novosel

FOTO Okupila se šampionska generacija i proslavila 20. godišnjicu povijesne titule

vv | 8.9.2024. u 11:50h | Objavljeno u Sport

Subota u Areni Varaždin je bila posebna. Naime, prošlo je nešto više od 20 godina od povijesnog poduhvata za varaždinski sport. kada je Odbojkaški klub Varaždin (Cratis Varaždin)  pobijedio HAOK Mladost u finalu i osvojio naslov prvaka Hrvatske čime je srušena 12-godišna dominacija zagrebačke momčadi. Povijesni naslov je osvojen 5. svibnja 2004. godine.

U Areni Varaždin su se tako okupili gotovo svi igrači šampionske postave Eduard Patafta, Almir Muharemović, Damir Mahmutović, Goran Jošić, Jurica Juren, Vanja Gogina, Davor Kapustić, Nikola Petrač, Kristijan Gotal, Ivan Prašnički, Ivan Koscijan i Nikola Grbić uz predsjednika koji je vodio klub u vrijeme osvajanja naslova Stjepana Žigmunda, a video porukom iz Japana se javio Edo Klein, pomoćni trener preminulog glavnog trenera šampionske momčadi Miroslava Aksentijevića.

Također se pokazao 19-minutni video prilog s kadrovima osvajanja naslova, kao i s kadrovima legendarnog dočeka na Korzu. Uz to, aktualna momčad Cratis Varaždina igra međunarodni turnir u maloj dvorani Arene Varaždin koji se igrao jučer, a igra se još danas.

Kako je to izgledalo na okupljanju šampionske momčadi pogledajte u fotogaleriji.