OK Kitro Varaždin promijenio ime u OK Cratis Varaždin, dobili i novog predsjednika Foto: Martin Novosel

OK Kitro Varaždin promijenio ime u OK Cratis Varaždin, dobili i novog predsjednika

| 22.11.2023. u 10:17h | Objavljeno u Sport

Jučer je u konferencijskoj dvorani Arene Varaždin održana godišnja skupština Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin na kojem su donijete dvije ključne odluke.

Prva je bila vezana uz nedavno potpisivanje ugovora o glavnom sponzoru. Klub je do sada nosio ime Kitroa, lanca maloprodajnih trgovina TP Varaždina, a sada se potpisao ugovor sa Cratisom te se na jučerašnjoj sjednici donijela jednoglasna odluka sa 57 glasova članova skupštine o promjeni imena kluba u Odbojkaški klub Cratis Varaždin.

Osim toga, donijeta je i odluka u promjeni rukovodstva kluba, dosadašnji predsjednik Mario Harjaček je dao neopozivu ostavku nakon 3 i pol godine odrađenog mandata, a na njegovo mjesto je, također s jednoglasnom podšrkom skupštine, došao Nikola Kučiš.

Nikola_Kucis.jpg

Nikola Kučiš, predsjednik OK Cratis Varaždin

Osim toga, jednoglasno je prihvaćena i financijsko i sportsko izvješće koje su pred skupštinom izinijeli direktor kluba Goran Jošić i tajnik kluba Slobodan Runjak. Također su izglasani i novi članovi izvršnog odbora te nadzornog odbora.

Članovi izvršnog odbora su Ivana Blaguški, Zoran Cvrkalj, Darko Detelj, Ivica Đolonga, Ivana Đurđek, Mario Harjaček, Goran Jošić, Florijan Kramar, Damir Kuzminski, Damir Martinčević, Una Petek-Mikulčić, Bogdan Rajčević, Slobodan Runjak i Mario Strelec na čelu s predsjedniko Nikolom Kučišem. Nadzorni odbor se sastoji od predsjednika Zvonimira Kuštera i članova Duje Ercegovića i Tomislava Žganca.

Frane_Zanic_predsjednik_HOS-a.jpg

Frane Žanić, predsjednik HOS-a

Na samoj skupštini bio je prisutan Matija Grabar, predsjednik uprave novog generalnog sponzora Cratisa, a posebni gost je bio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić koji je naglasio da će se nastaviti dobra suradnja varaždinskog kluba te možemo očekivati da će Arena Varaždin i dalje biti domaćin velikog broja turnira i utakmica hrvatskih reprezentacija.

Matija Grabar, a ujedno i vodstvo kluba, već je ranije spomenulo da se pod novim imenom i sa novim generalnim sponzorom nadaju da će klub ostvariti povratak u jedno od europskih natjecanja kao i dodatno pojačati napore i ambicije u borbi za sam vrh Superlige.

Matija_Grabar.jpg

Matija Grabar, predsjednik uprave Cratisa

Skupstina_OK_Cratis_Varazdin.jpg