FOTO: Održana redovna godišnja Skupština Županijskog nogometnog saveza

| 19.3.2016. u 11:13h | Objavljeno u Sport

- U prošloj smo godini održali redovne izbore za predsjednika, Izvršni odbor i sva tijela koja vode Savez i hvala svima koji ste dali podršku novom - starom vodstvu ŽNS-a. Hvala svima koji su u bivšem sazivu puno pomagali, a svi dosadašnji članovi IO, za vrijeme mog mandata, su volonteri, koji iz ŽNS-a nisu uzeli ni jednu dnevnicu, a i nova garnitura radi za dobrobit ŽNS-a. Na početku godine donijeli smo odluku o oslobađanju klubova od plaćanja koizacije, te članarina igrača do 16 godina i pomogli smo u liječničkim pregledima, a kada bi gledali cijelu godinu, jesenski i proljetni dio sezone, klubove smo oslobodili plaćanja oko 150 tisuća kuna kotizacije, 25 tisuća kuna članarine igrača do 16 godina i 50 tisuća kuna, zajedno s Varaždinskom županijom, plaćanja troškova liječničkh pregleda - naglasio je u svom izvješću  radu Saveza u prošloj godini predsjednik ŽNS-a i član IO HNS-a Nenad Horvatić na sinoćnjoj redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog ŽNS-a-a.

Podsjetio je da je poslije 13 godina u Varaždinu gostovala A reprezentacija Hrvatske, odigravši prijateljski susret s Gibraltarom, a u studenom i futsal reprezentacija, koja je igrala protiv Japana. Zahvaljujući prihodima s tih susreta ŽNS je mogao nenaplatiti od klubova 220 tisuća kuna, što je gotovo 35 posto proračuna ŽNS-a.

Čestitao je i momčadi Bednje na ostvarenom u hrvatskom Kupu, te zahvalio svima koji rade za dobrobit nogometa u Županiji. izvješće je prihvaćeno jedoglasno i bez rasprave. Jednoglasno su prihvaćene izmjene i dopune statuta vezano na članak 72., a sukladno Zakonu o sportu, s kojim se Statut mora uskladiti.

U financijskom izvješću moglo se čuti da je ukupan prihod u 2015. godini bio 796 tisuća 544 kune i 18 lipa, a rashodi su iznosili 782 tisuće 611 kuna i 98 lipa, iz čega je vidljivo da je višak prihoda nad rashodima u visini od 13 tisuća 933 kune i 20 lipa. Financijsko izvješće je prihvaćeno jednoglasno i bez rasprave.

Na kraju skupštine svakom klubu ŽNS je poklonio tri lopte "petice" marke Nike, koja u slobodnoj pordaji košta oko 750 kuna, a ŽNS je nabavio 200 lopti i podijelio ih klubovima velikog nogometa. Za malonogometaše pripremljene su "četvorke" lopte Select.

Galerija slika