FOTO Održan Challenger Race Varaždin 2024., među sudionicima i ministar Damir Habijan

Varaždinske vijesti | 28.9.2024. u 19:03h | Objavljeno u Sport

Drugu godinu zaredom, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Udrugom za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja "Active Vita" te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, organizirala je danas timsku utrku Challenger Race Varaždin 2024., namijenjenu zaljubljenicima u sport i izazove.

Challenger Race Varaždin 2024., izazovna timska utrka u parovima koja testira izdržljivost i timsku koordinaciju sudionika, održana je na vanjskim terenima Sportskog centra Graberje, a natjecatelji su se okušali u trčanju, preskakanju, nošenju tereta i bacanju.

Cilj je bio savladati spomenute zadatke u što kraćem vremenu, a sudionici su pokazali zavidnu razinu tjelesne spremnosti i upornosti. Najuspješniji je ovoga puta bio tim „FC Kovačić“, drugo mjesto osvojio je tim „Copy paste“, a treće „T&T“.

Među sudionicima je bio i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, Damir Habijan, koji se s Markom Črljencem, predsjednikom Udruge „Active Vita”, natjecao u timu „Ruke pravde”.

Ministar Habijan istaknuo je da su ovakva događanja prilika za tjelesnu aktivnost svih generacija građana.

„Vjerujem da ne trebam posebno naglašavati važnost sporta i rekreacije za naše zdravlje, stoga me raduje kada vidim da se brojni građani uključuju u takve aktivnosti kojih je u Varaždinu doista mnogo. Iznimno je važno da i djecu učimo od malih nogu o važnosti kretanja i boravka na otvorenom, a to i jest jedan od ciljeva Europskog tjedna sporta. Svim građanima, bez obzira na njihovu dob, upućujem poruku da se što više kreću, vježbaju, trče, da budu aktivni te na taj način poboljšaju i sačuvaju svoje zdravlje”, rekao je Habijan.

Kao dio tima „Beasts“, sa partnericom Teom Martinčević, u Challenger Raceu je sudjelovala i voditeljica za sport u ZSUGV, Anica Sitar, koja je izrazila zadovoljstvo zbog dobrog odaziva natjecatelja, unatoč lošijim vremenskim prilikama.

„Bilo je odlično, da je vrijeme bilo ljepše sigurno bi nas bilo više, ali najvažnije je da je ovo opet bilo lijepo, ugodno i naravno, aktivno druženje i već se radujemo Challenger Raceu Varaždin 2025.”, poručila je Sitar.

Svi su natjecatelji kao uspomenu na sudjelovanje dobili poklon organizatora, a najbrži i najspretniji i simbolične nagrade.