FOTO Odigran 12. memorijalni turnir Tihomir Planinc

| 23.6.2024. u 18:56h | Objavljeno u Sport

Teniski turnir koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca, sad već 12. po redu, odigran je na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Memorijalni turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio 10 parova koji su potom podijeljeni u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Poklopilo se da se turnir odigrava u danu u kojem svoj nastup na Europskom nogometnom prvenstvu započinje Hrvatska reprezentacija što je ozračje učinilo dodatno kompetitivnim, uz konstantna razmjenjivanja projekcija prisutnih o ishodu turnira i rezultatu utakmice sa Španjolcima.

Na žalost mnogih, pokazalo se kasnije tog dana, predviđanja o mogućim pobjednicima memorijalnog turnira bila su jednostavnija.
Igralo se i ove godine po jakom vjetru, a nakon razigravanja po skupinama uslijedio je zajednički ručak te potom odigravanje četvrtfinalnih mečeva.

Prvi su se u polufinale plasirali Kanešić i Toma, raniji pobjednici turnira, koji su svoj četvrtfinalni meč, suvereno i u skladu s ulogom favorita dobili protiv Pappa i Šebijana rezultatom 7-2.

Ostali četvrtfinalni mečevi bili su puno zanimljiviji i neizvjesniji. Uvijek izuzetno korektni Cvetko i Peček su sa 7-5 bili bolji od Sakača i Antolkovića, dok su Novko i Hlapčić rezultatom 7-4 nadigrali Lukince.

Koliko je teško obraniti naslov pobjednika pokazalo se još jednom u posljednjem četvrtfinalnom meču turnira, u kojem su prošlogodišnji pobjednici Pintarić i Z. Planinc nakon uzbudljivog meča poraženi od Bedekovića i Premužića rezultatom 7-6.

Polufinale dvoboje su svojim mečom otvorili Kanešić i Toma protiv Cvetka i Pečeka. Bio je to neizvjestan meč do rezultata 3-3, a onda su Kanešić i Toma iskoristili lagani pad koncentracije protivnika i meč okončali u svoju korist rezultatom 7-3.

Drugo polufinale je također donijelo zanimljiv dvoboj i suprotstavilo mladost Bedekovića i Premužića s iskustvom Novka i Hlapčića. Nije bilo prvi da na turniru vidimo dvoboj mladosti i poleta s teniskim liscima i koji bi upravo s devizom prekaljenosti uglavnom izvojevali pobjedu, no ovaj put je bilo drugačije. U finale su se rezultatom 7-5 zasluženo plasirali Bedeković i Premužić.

Finale turnira unatoč očekivanjima nije rezultatski donijelo preveliku neizvjesnost iako se gledao dobar tenis. Kanešić i Toma poveli su 5-1 i činilo se da će meč uskoro biti gotov, no Bedeković i Premužić uspijevaju dobiti sljedeća dva gema i stvaraju prilike za osvajanje trećeg u nizu, no onda se pokazalo da je možda najsigurnija kombinacija za konačan uspjeh u paru spojiti mlađeg i iskusnijeg jer su Kanešić i Toma s nekoliko izvrsnih poena osvojili sljedeća dva gema i na kraju slavili sa 7-3.

Toma je tako, nakon što je u paru s Draženom Štrigom osvojio prvi memorijalni turnir prije 11 godina, sada drugi puta postao pobjednik, dok je „Kane“, poznat kao svestrani sportaš i prije svega nogometaš, ovom pobjedom ostvario „hat-trick“ na listi pobjednika ovog turnira.

Turnir je okončan uz prigodne riječi zahvale sudionicima, organizatorima i ostalim okupljenima te predajom prigodnih pehara i nagrada.

 

Galerija slika