FOTO Obilježen Europski tjedan sporta - odbojkaši 6. Osnovne i košarkaši 1. Gimnazije najbolji

Varaždinske vijesti | 1.10.2024. u 09:06h | Objavljeno u Sport

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Školskog sportskog saveza Varaždinske županije u varaždinskoj su Areni jučer održana natjecanja u košarci i odbojci za polaznike županijskih osnovnih i srednjih škola.

Turnir je to koji se tradicionalno provodi za vrijeme trajanja europskog tjedna sporta kao inicijative Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a nacionalni koordinator provedbe te inicijative u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo turizma i sporta.

Jutarnje svečano otvaranje ovoga turnira predstavilo je stotinjak natjecatelja polaznika 9 osnovnoškolskih i 5 srednjoškolskih timova, koje su uvodno glazbeno podržali Kvartet saksofona Glazbene škole iz Varaždina, a plesno Cheerleading klub Bravo.

Natjecatelje je pozdravila i turnir otvorila tajnica ŠSSVŽ Ivana Putarek, zagrijavanje sudionika predvodila je predsjednica Saveza Josipa Polančec Štimec, dok je koordinator sportskih natjecanja bio Ivan Hrg.

Susreti su potom igrani na trima odbojkaškim te dvama košarkaškim terenima u dvije sportske dvorane, a najuspješnijim su natjecateljima uz pomoć Varaždinskih mažoretkinja na kraju dodijeljena priznanja, diplome i medalje.

Rezultati:

Košarka 3X3 Djevojke:
1. mjesto: Prva gimnazija Varaždin
2. mjesto: Druga gimnazija Varaždin

Košarka 3X3 Dječacii:
1. mjesto: Prva gimnazija Varaždin
2. mjesto: Gospodarska škola Varaždin
3. mjesto: Druga gimnazija Varaždin 

umjesto 3. mjesta ekipa Gospodarske škole Varaždin osvojila je 2. mjesto dok je ekipa 2. Gimnazije bila trećeplasirana.

Odbojka Mješovito:
1. mjesto: 6. OŠ Varaždin
2. mjesto: 5. OŠ Varaždin
3. mjesto: OŠ Kneginec
4. mjesto: 1. OŠ Varaždin
5. mjesto: OŠ Ljubešćica
6. mjesto: 3. OŠ Varaždin
7. mjesto: OŠ Klenovnik
8. mjesto: OŠ Kamenica
9. mjesto: PŠ Druškovec.