FOTO Nogometni klub Nova Ves dobio nove dresove od sponzora Fazanerije Ecoagro

VV | 2.10.2022. u 19:00h | Objavljeno u Sport

Uoči jučerašnje utakmice Nove Vesi Ecoagro i Dinama iz Babinca u kojoj je Nova Ves Ecoagro kao domaćin slavila sa 3:1, održala se svečana predaja novih dresova za sezonu u kojoj će glavni sponzor klubu biti Fazanerija Ecoagro. Samoj svečanoj predaji novih dresova sudjelovali su direktor Fazanerije Ecoagro, Stanko Kočevar i načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec. Za klub to znači i značajna financijska inekcija koja će iznositi 56 tisuća kuna za ovu sezonu, s mjesečnim isplatama u iznosu od 7 tisuća kuna.

- Svake godine pokušavamo financijski pomoći našim klubovima, a ove godine smo za NK Novu Ves osigurali 100 tisuća kuna temeljem njihove prijave na natječaj za udruge. Svaka pomoć od privatnog sponzora je plus za klub i onda će sigurno moći i nešto više napraviti. Uložili smo i značajna sredstva u infrastrukturu kluba gdje smo napravili energetsku obnovu i od sada imaju grijanje. Znamo da u našem nogometnom centru  s dva nogometna kluba ima u natjecanju preko 130 djece i od sada će i oni imati normalni standard kao i neki drugi klubu posebice u zimskim uvjetima - rekao je načelnik, Željko Posavec.

Općina je također uložila značajna sredstva u noćnu rasvjetu na sportskom terenu u Novoj Vesi Petrijanečkoj, osvijetljeno je pola terena, a također je temeljem natječaja u ŽNS Varaždinu uloženo u navodnjavanje sportskog terena za što su dobili oko 30 tisuća kuna, a dio je uložila Općina.

Fazanerija Ecoagro je u posljednje dvije godine započela s obnovom cijele fazanerije i cilj im je već iduće godine doći na kapacitet proizvodnje od 100.000 komada fazanske divljači godišnje. Ujedno su započeli sa razvojem lovnog turizma pojedinačno ili za skupine lovaca uz organizaciju smješta, hrane i prijevoza.

- Tvrtka Ecoagro se nalazi između Nove Vesi i Majerja. Priča s uzgojem fazana je jako dobra i nadamo se da će se nastaviti, a kao igrač NK Nove Vesi Ecoagro nadam se da će nas tvrtka nastaviti pratiti i idućih godina. Naša ekipa je jako mlada, većina igrača su s područja Nove Vesi Petrijanečke i nadamo se da ćemo se boriti za vrh lige - rekao je Posavec.

Galerija slika