Mario Sačer bio je strijelac drugog gola za varaždinsku momčad Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nogometaši Varaždina i treći put ove sezone bolji od druge momčadi Dinama

| 5.5.2018. u 18:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pred oko 2 tisuće gledatelja na stadionu Varteksa danas je momčad Varaždina golovima Dejana Glavice u 20. i Maria Sačera u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena pobijedila drugu momčad Dinama rezultatom 2:1, u susretu 30. kola Druge HNL. Gol za goste postigao je Ivan Božić u 92. minuti nadmetanja. Vrlo važna pobjeda varaždinske momčadi u nastojanju da zadrži barem treće mjesto na tablici, koje vodi u kvalifikacije za popunu Prve HNL.

Varaždin je odigrao daleko bolju utakmicu nego prije tjedan dana u Velikoj Gorici. U 5. minuti ubačaj Drožđeka s lijeve strane, lopta je umjesto u kazneni prostor išla pod gredu gola gostiju, ali je vratar Horkaš loptu vrhom prstiju preko grede izbacio u korner.

U 6. minuti Sačer je pucao s oko 20 metara ali je obrana Dinama 2 blokirala udarac i loptu skrenula u korner. U 20. minuti vodstvo Varaždina. Dejan Glavica je pred kaznenim prostorom druge momčadi Dinama primio loptu i s desne strane prešao prema sredini te snažnim udarcem poslao loptu prema golu. Lopta je pogodila Karla Muhara, od kojeg se odbila u desnu stranu gola nemoćnog vratara Dinka Horkaša.

U 28. minuti izbila je gužva uz aut liniju kod zapadne tribine, nakon što je Marijan Čabraja nasrnuo na Matiju Kolarića koji je bio na zemlji i pokušao mu izbiti loptu. Da bi zaštitio suigrača Dejan Glavica je krenuo na Čabraju, koji ga je odgurnuo rukom u glavu, pa se odjednom oko Čabraje i Glavice okupilo dosta igrača obje momčadi.

Ubrzo se sve smirilo,a glavni se sudac Tino Krečak konzultirao se s pomoćnikom Ivanom Batušićem te Glavici i Čabraji pokazao žute kartone. U 31. minuti Đurasek je pucao s oko 30 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

U 38. minuti sjajna lopta Matije Kolarića sa sredine terena u desnu stranu napada za Glavicu, koji je pretrčao dva obrambena igrača Dinama i pucao po zemlji, ali je lopta otišla u gol aut, pored desne vratnice gola Horkaša. Varaždin je povećao vodstvo u drugoj od tri minute sudačke nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

Kapetan Dario Jertec ubacio je loptu iz ukupno devetog kornera momčadi Varaždina, koji je bio s desne strane u kazneni prostor, Bamidele je s pet metara pucao glavom, ali je golman Horkaš obranio njegov udarac a odbijanac je u mređu iz neposredne blizine pospremio Mario Sačer za vodstvo Varaždina 2:0.

U nastavku susreta Varaždin nije stvorio izgledne prilike, očito se trener Kovačević odlučio čuvati rezultat iz prvog dijela, dok druga momčad Dinama nije imala izrađenih situacija za gol.

U 48. minuti Čekići je s 20 metara pucao prema golu Nevistića, koji je obranio njegov udarac. U 63. minuti Nevistić se poigravao loptom u svom kaznenom prostoru što je umalo kaznio Borna MikliĆ, igrač koji je na poluvremenu zamijenio Karla Muhara. U 66. minuti trkački potrošenog Maria Sačera zamijenio je Nenad Erić, a prije toga, u 57. minuti, je Vuk zamijenio Glavicu.

U 87. minuti po desnoj se strani spustio Bamidele i pucao po zemlji, ali je njegov udarac nogom obranio vratar Horkaš. Momčad Dinama smanjila je rezultat u drugoj minuti sudačke nadoknade a strijelac je bio Ivan Božić glavom iz neposredne blizine, nakon ubačaja Čekićija s desne strane u kazneni prostor domaćina.

Važna pobjeda momčadi Varaždina koja će u srijedu biti gost Lučkog, a u subotu na stadion Varteksa dolazi Solin.