FOTO NK VARAŽDIN Mario Carević novi trener, Nikola Šafarić sportski direktor kluba Foto: Dražen Novosel

FOTO NK VARAŽDIN Mario Carević novi trener, Nikola Šafarić sportski direktor kluba

| 17.6.2021. u 10:42h | Objavljeno u Sport

Mario Carević novi je trener momčadi Varaždina, dok je Nikola Šafarić sportski direktor kluba, objavio je to predsjednik kluba Dražen Vtez na današnjoj konferenciji za novinare u Nogometnom klubu Varaždin.

Tridesetdevetogodišnji Mario Carević, bivši igrač splitskog Hajduka, bio je, među ostalim, trener hrvatskih drugoligaša Hrvatskog Dragovoljca i Rudeša, dok je Nikola Šafarić, do sada bio trener pionira u NK Varaždin.

- Zahvala predsjedniku i upravi kluba koji su me izabrali za trenera momčadi, što mi je stvarno iznimna čast i zadovoljstvo da ću moći raditi u jednom ovakvom klubu. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Imamo izvanredne uvjete rada, što me također privuklo i taj sportski segment, koji je, iskreno, najbitniji. Drago mi je da ćemo dobiti novi, hibridni travnjak i da će pomoćni tereni biti u najboljem mogućem stanju te da ćemo imati iznimne uvjete. Što se tiče ekipe iskreno u ovom trenutku ne bih govorio jer se još moramo dogovoriti kakav će kadar biti i u kojem ćemo smjeru ići. Ambiciozan sam, radišan i profesionalan i mogu obećati da će mi tako ekipa i izgledati. Imat ćemo disciplinu i profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Nadam se i da ćemo imati prepoznatljivost, što se tiče igre i dugoročno da ćemo napraviti pozitivan rezultat jer to je moj cilj. Kao sportaš sam pobjednik i jedino tako u tom smjeru i razmišljam. Dosta sam zahtjevan, a nadam se da ćemo imati dobru suradnji i da će na kraju sve završiti kako treba - rekao je Mario Carević u svom prvom obraćanju varaždinskim novinarima.

Podsjetimo, završetkom prošle sezone, u kojoj je Varaždin napustio najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa ,27. svibnja održana je redovna sjednica Izvršnog odbora kluba, na kojoj se klub zahvalio na suradnji treneru prve momčadi Zoranu Kastelu i njegovom pomoćniku Dariju Jertecu.

Nakon što je svoj mandat dao na raspolaganje, Izvršni je odbor Miljenka Mumleka razriješio dužnosti sportskog direktora kluba. 

Nakon toga klupska uprava obavila je razgovore s nekoliko kandidata za funkciju trenera prve momčadi, kao i za ulogu sportskog direktora kluba.

Nova sezone u Drugoj HNL počet će 14. kolovoza, a želja je uprave varaždinskog kluba što je moguće brži povratak u Prvu HNL.

Galerija slika