Godišnja skupština ŽNS Varaždina Foto: Martin Novosel

FOTO: Nenad Horvatić zadovoljan 2018., dodijeljena priznanja Zlatku Daliću i Nikoli Jeliću

| 14.3.2019. u 21:54h | Objavljeno u Sport

- Gotovo prije godinu dana smo imali izbornu skupštinu gdje sam ja kao kandidat za ponovnog predsjednika ŽNS Varaždina predstavio jedan program, a već u prvoj godini smo krenuli u koštac s problemom demografije i pomlatka te smo krenuli s osnivanjem nogometnih centara i u ovom trenutku imamo 1540 djece registrirano u tim centrima sa 46 trenera. Želja je bila da svako dijete koje trenira kroz tjedan, a koje kroz vikend zbog nedovoljnog broja djece ne igra utakmice, da se omogući da mogu zajedno igrati. Zahvaljujem se predsjedniku Davoru Šukeru kao i ostalim predstavnicima HNS-a na opremi koju smo primili i koja uvelike pomaže trenerima u radu s djecom - rekao je Nenad Horvatić, predsjednik ŽNS Varaždina u svom govoru na godišnjoj skupštini ŽNS Varaždina.

Ovogodišnjem izdanju skupštine se odazvao veliki broj visokih dužnosnika HNS-a. Od izbornika Zlatka Dalića, počasnog predsjednika ŽNS Varaždina i dugogodišnjeg suradnika HNS-a Zorislava Srebrića, direktora razvoja i infrastrukture HNS-a Marijana Kustića do predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza Tomislava Svetine. Sve odluke skupštine, među kojima je bilo usvajanje zapisnika s prošlogodišnje izborne skupštine, odbijanje zahtjeva Dinama Apatije koji se želio ponovno uključiti u članstvo ŽNS-a Varaždin, imenovanje novih članova Izvršnog odbora ŽNS-a Varaždin Ivice Vujeca i Izeta Terzića, usvajanje poslovnika o radu Skupštine ŽNS Varaždina, izvješće o radu ŽNS Varaždina, izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće u kojem je utvrđen višak od 150 tisuća kuna za 2018. godinu, plan programa rada za 2019. godinu te financijski plan za 2019. godinu, izglasani su jednoglasno.

Također su dodijeljena priznanja za Vitomira Namjesnika za značajni doprinos u radu ŽNS Varaždin kao i za dugogodišnji rad u Podravini Ludbreg, Ivanu Vidačeku za uspješan rad u Mladosti iz Margečana te Ivanu Kozini za dugogodišnji uspješni rad u Zboru nogometnih sudaca. Također su dodijeljena i posebna priznanja za Nikolu Jelića koji je proglašen najboljim futsal sucem u 2018. godini, Podravini Ludbreg za doprinos u radu ŽNS Varaždina povodom 100. obljetnice rada kluba, kao i Zlatku Daliću za doprinos razvitka nogometa na području Varaždinske županije.

- Čast mi je što sam primio ovu nagradu. Nakon ovog prošlog sjajnog ljeta kada je Hrvatska imala svoje najljepše trenutke, mene je posebno veselilo da smo svi bili zajedno i da se to osjetilo u Hrvatskoj. U finalu je cijeli svijet navijao za Hrvatsku, a to je zasluga 22 igrača reprezentacije koji su pokazali vjeru, zajedništvo, vjeru, poniznost i doveli su Hrvatsku finale Svjetskog prvenstva - rekao je Dalić.

Na kraju skupštine su svim predstavnicima klubova 4. Nogometne lige Čakovec-Varaždin predane kamere za snimanje utakmica s kojima bi se trebali lakše riješavati sporovi oko spornih situacija na utakmicama, što su već uspješno uveli na utakmice Prve županijske nogometne lige, a svim ostalim predstavnicima klubova u županijskim nogometnim ligama su predani službeni laptopi.