FOTO Nakon jedanaesteraca NK Bratstvo osvojio Kup općine Cestica 2024.

Varaždinske vijesti | 11.6.2024. u 09:49h | Objavljeno u Sport

Na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo Otok Virje igrane su u subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2024. godine, nogometne utakmice za tradicionalni Kup općine Cestica.

Prvog dana natjecanja na rasporedu su bile polufinalne utakmice u kojima je Polet pobijedio Vratno 5:1, a Dinamo je izgubio od Bratstva rezultatom 8:1.

Završni dio natjecanja održan je u nedjelju, a obje utakmice sudili su Kruno Ratković, Mario Francki i Jurica Batinović.

U utakmici za treće mjesto Dinamo je rezultatom 3:1 bio bolji od ekipe iz Gornjeg Vratna, a u finalnoj utakmici snage su odmjerili domaćin Bratstvo i Polet iz Cestice.

U nadasve temperamentnoj i uzbudljivoj utakmici u prvom poluvremenu rezultat je bio 1:1. Poveli su iz kaznenog udarca domaćini, a nakon toga iz jedanaesterca je izjednačio Polet.

U drugom poluvremenu poveli su nogometaši iz Cestice, a potom su, u osamdesetoj minuti, pogotkom Danijela Habijaniča, domaćini uspjeli izjednačiti.

Kako se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao prišlo se izvođenju jedanaesteraca, a koji su se izvodili na sjevernom dijelu igrališta. Sandi Martan domaćine je doveo u vodstvo, a potom je rezultat izjednačio Marko Vidrač.

Nakon ispucane serije od pet penala rezultat je i dalje bio neriješen jer su svi strijelci zatresli mrežu. Strijelci su bili uspješni i u šestoj seriji, a u sedmoj seriji domaćini su poveli.

Nakon toga je Valentino Vočanec, golman Nogometnog kluba Bratstvo, uspio obraniti slijedeći penal, a time je ukupnim rezultatom 9:8 svojoj ekipi osigurao ovogodišnji Kup općine Cestica u nogometu.

U ime domaćina, NK Bratstvo, zahvalu Općini Cestica na pokroviteljstvu uputio je Damir Velečić, predsjednik kluba, a čestitku domaćinu na odličnoj organizaciji i klubovima na sportskoj borbi uputio je načelnik Mirko Korotaj.

Uz načelnika Mirka Korotaja i predsjednika NK Bratstvo Damira Velečića, podjeli pehara priključio se Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a kao igrač s najviše postignutih pogodaka Matija Šenkiš iz Nogometnog kluba Polet Cestica primio je statuu strijelca.