FOTO Marković dočekao prvaka Pannoniana i budućeg olimpijca Marina Ranteša

| 19.8.2021. u 15:33h | Objavljeno u Sport

Danas je u salonu Gradske vijećnice zamjenik gradonačelnika Varaždina, Miroslav Marković, dočekao najboljeg sportaša u ekstremnim sportovima Hrvatske, Marin Ranteša. Marin je nakon ovogodišnje bronce na Svjetskom prvenstvu u Montpellieru, pobjede nad olimpijskim srebrašom Danielom Dhersom na natjecanju O Marisquiñou i osvajanju Pannonian Challengea spreman i za nastup na varaždinskom natjecanju, Varaždin Challenge.

- Pannonian je uvijek bila želja pobijediti, malo je potrajalo duže, ali sve se to polako ostvarilo. Dao sam svoj maksimum. Kvalifikacije su bile super gdje sam napravio obadvije vožnje, dok sam u finalu prvu vožnju malo zeznuo i morao sam se mao sabrati u drugoj koju sam odradio savršeno i bila je dobra te sam pobijedio na natjecanju. Jako sam dugo radio na tome, poslije operacije sam proveo jako dugo na biciklu i teretani da budem na 100 posto i mislim da se to pokazuje - rekao je Ranteš.

- Silno mi je zadovoljstvo da smo mogli danas ugostiti mladog asa BMX sporta i jednog od najboljih svjetskih, a ja mislim da je najbolji u toj disciplini. Drago mi je da će Varaždin ovog vikenda imati prilku pozdraviti ga na našem natjecanju. Grad Varaždin potiče i posebno ćemo staviti naglasak na rekreaciji, a ova gradska uprava će njemu pružiti maksimalnu podršku kao i svim mladima koji žele njegovim putem krenuti - objasnio je Marković.

Napomenuo je da je varaždinski BMX park u lošem stanju i da će se u budućnosti poraditi na tome da se bolje održava, nego do sada.

- Mi smo zatekli to stanje, a u sljedećem proračunu za sljedeću sezonu ćemo vidjeti da li postoje dugotrajnija i kvalitetnija rješenja jer vidimo da se taj park jako koristi zbog čega smo jako sretni jer ga puno djece koristi. Trebamo naći kvalitetnije rješenje - objasnio je Marković.

Rantes_docek_1.jpg

Rantes_docek_3.jpg

Rantes_docek_4.jpg

Rantes_docek_5.jpg