Finalisti jučerašnjeg turnira u Graberju

FOTO: Ljutomer bolji od Varaždina u finalu turnira u spomen na Josipa Piskaća

| 27.12.2017. u 07:32h | Objavljeno u Sport

Udruga za očuvanje tradicije i promocije nogometa u Varaždina" ĐURO KULČAR " jučer je u Graberju organizirala je malonogometni turnir veterana  koji je bio posvećen nedavno preminulom Josipu Piskaču, aktivnom članu udruge , dugogodišnjem nogometnom treneru i sportskom djelatniku.

U dvorani Graberje nastupilo je 6 ekipa od čega pet klubova koje je u svom nogometnom vremeplovu trenirao Josip Piskać i ostavio veliki trag u razvoju nogometa. Nastupili su NK Mladost Biškupec  NK Varaždin, NK Sloboda iz Varaždina, te slovenski  trećeligaši NK Ljutomer i NK Rakičan.

Nakon razigravanja po skupinama u finalu su se sastale ekipe prošlogodišnjeg pobjednika NK Varaždin i gosti iz Slovenije NK Ljutomer. U finalu je viđena zanimljiva predstava, puna borbe žara, sjajnih poteza pojedinaca, puno mašte i dinamične igre, gdje nogometaši Varaždina predvođeni Kovačevićem , Balajićem, Srebrenkom Posavcem, Težačkim...  u 25 minuta nisu uspjeli slomiti otpor čvrstih, kompaktnih i efikasnih igrača Ljutomera,  koji su s dvije uspješne kontre zasluženo pobjedili te nakon dvije godine prijelazni pehar preuzeli od NK Varaždina

Sudionici turnira nagrađeni su plaketama Udruge, pobjednici velikim prijelaznim peharom kao i peharom u trajno vlasništvo. Za najboljeg vratara proglašen je vratar NK Ljutomera Robert Žuman, a najbolji strijelac s 3 pogotka bio je Blaži iz Mladosti.

Prije početka turnira, izaslanstvo je položilo vijenac na grob Josipa Piskaća, a sudionici turnira posebno su bili počašćeni dolaskom na turnir Zorislava Srebrića direktora svih nogometnih reprezentacija Hrvatske, koji je izrazio svoje veliko zadovoljsto sjajnom organizacijom turnira, učestalim akcijama Udruge na promicanju i odražavanju tradicije nogometa u varaždinskom kraju.

Zajedničkim druženjem u Hotelu Turist stekla su se nova sportska prijateljstva a u ugodnoj atmosferi zaključena je još jedna plodna godina Udruge što je u svom pozdravnom govoru istaknuo njen predsjednik prof. Božidar Vučetić  

REZULTATI:

za 3-4 mjesto
NK MLADOST BIŠKUPEC : NK SLOBODA  -VŽ 1:0

FINALE
NK VARAŽDIN : NK LJUTOMER 1 . 2

Poredak :
1. NK LJUTOMER
2. NK VARAŽDIN
3 NK MLADOST
4. NK SLOBODA
5. ZBOR NOGOMETNIH TRENERA VARAŽDIN /ZNT-VŽ /
6: NK RAKIČAN

Najbolji strijelac ; BLAŽI / NK  Mladost/
Najbolji vratar :  ZOLTI /  NK Ljutomer/

Galerija slika