Sudionike Ljetnog sportskog višeboja očekuje jednodnevni izlet u Bašku Vodu na otoku Krku Foto: Zajednica SUGV-a

FOTO: Ljetni sportski višeboj za 50-ak djevojčica i dječaka

| 30.6.2018. u 11:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon „Zimskog sportskog višeboja“ za vrijeme zimskih praznika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavila je s organizacijom sportskih aktivnosti za varaždinske osnovnoškolce u vrijeme kada nema nastave pa je organiziran „Ljetni sportski višeboj“.

Besplatni program za zainteresiranu djecu počeo je 18. lipnja, a završava u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. srpnja, na vanjskim i unutarnjim terenima Sportske dvorane u Graberju.

U deset dana, u vremenu od 9 do 12 sati, pod vodstvom profesora kineziologije Tomislava Biškupa, Tomislava Jelenskoga, Emerika Večerića i Marka Žganeca, djeca usvajaju i usavršavaju tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova – badmintona, borilačkih sportova, nogometa, odbojke i rukometa – te se i natječu u njima.

Redovito sudjeluje 50-ak djevojčica i dječaka, za koje su osigurani svi rekviziti, a svakoga dana besplatno dobivaju i energetske pločice, voće i vodu.
Na kraju „Ljetnog sportskog višeboja“ za djecu će biti organiziran jednodnevni izlet u Bašku Vodu na otoku Krku, 7. srpnja, u organizaciji i o trošku Zajednice.

- Još jednom organizacijom sportskih aktivnosti za učenike pokazali smo da kontinuirano brinemo o njima i njihovom vremenu nudeći im sadržaje u vrijeme kada nema nastave. Cilj nam je dvojak, upoznati djecu sa sportom, treningom, sportskim natjecanjima i naposljetku fair playom, ali i utjecati na današnji veliki problem djece u razvoju – premalo aktivnosti i kretanja - istaknula je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski.

Ljetni_sportski_kamp_1.JPG

Ljetni_sportski_kamp_2.JPG

Ljetni_sportski_kamp_3.JPG

Ljetni_sportski_kamp_4.JPG

Ljetni_sportski_kamp_5.JPG

Ljetni_sportski_kamp_6.JPG

Ljetni_sportski_kamp_7.JPG

Ljetni_sportski_kamp_8.JPG

Ljetni_sportski_kamp_9.JPG

Ljetni_sportski_kamp_10.JPG

Ljetni_sportski_kamp_11.JPG

Ljetni_sportski_kamp_12.JPG

Ljetni_sportski_kamp_13.JPG

Ljetni_sportski_kamp_14.JPG

Ljetni_sportski_kamp_15___R.jpg