FOTO Kyokushin karate "Aquae Iasae Cup" uspješno održan u Varaždinskim Toplicama

| 21.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Karate klub AIK ugostio je 105 natjecatelja u kyokushin karateu iz cijele Hrvatske koji su se natjecali za bodove u prvenstvu Hrvatske.

Nakon svečanog otvaranja natjecanja gdje je prisutne pozdravio predsjednik klub Saša Josip Milec, a natjecanje proglasila otvorenim izaslanica gradonačelnice Dragice Ratković Marinela Belavić, krenula je odlična predstava domaćih karatista koji su osvojili čak pet zlata uz četiri srebra i tri bronce.

Sam početak turnira je naznačio dobar nastup članova AIK-a. Lana Šebrek Blažotić na svom prvom nastupu u juniorskoj konkurenciji osvaja zlato pobjedom u finalu protiv natjecateljice iz Zagreba.

Dobar niz nastavlja Sabina Broz koja u kadetkinjama također u finalu pobjeđuje natjecateljicu iz Samobora i donosi AIK-u drugo zlato. Najbolji nastup na turniru imala je Josipa Horvat u mlađim kadetkinjama.

Uz atraktivne borbe dolazi u finale u kojem pobjeđuje protivnicu iz Dugog Sela, a na kraju turnira uz zlato u svojoj kategoriju osvaja i posebnu nagradu za najbolju žensku tehniku.

Mlađi natjecatelji su također bili odlični, do zlata su došle Tina Broz i Iva Sakač. Tina Broz je u cicibankama bila dominantna i u finalu nadjačava protivnicu iz Dugog Sela, dok Iva Sakač osvaja svoje prvo zlato u borbama odličnim nastupom protiv djevojčica iz Zagreba i Samobora, a u finalu pobjeđuje klupsku kolegicu Tenu Kalničanec koja tako osvaja srebro.

Za ostala tri srebra pobrinuli su se Erik Denac, Teo Gluhak i Anja Malinović. Tri bronce za AIK dodali su Ema Gluhak, Josip Broz i Tomislav Liber.

Za odlične nastupe zaslužni su i današnji voditelji Roko Kalničanec i Monika Balažinec koji su savjetima pomagali borcima u nastupima. AIK je sudjelovao i u sudačkom zboru s dva suca, Sanjanom Milošević i Markom Dvorskim.

Slijede pripreme za nova natjecanja, a u svibnju Roko Kalničanec nastupa za Hrvatsku naEuropskom prvenstvu u Valenciji.