Tea Jalušić zabila je 10 golova u današnjoj uvjerljivoj 40:27 pobjedi Foto: Martin Novosel

FOTO: Koka podigla igru u višu brzinu u drugom poluvremenu i uvjerljivo svladala Zrinski

| 15.2.2020. u 21:16h | Objavljeno u Sport

Iako su posljednja dva susreta na parketu Arene Varaždin između Koke i Zrinskog bili trileri, prije dvije sezone je Zrinski slavio 28:27, prošle su bili nadomak remiju izgubivši 29:28, a ove sezone u Čakovcu je susret završio s 26:26, u današnjem susretu Koka je uvjerljivo na domaćem terenu s 40:27 (20:16) svladala gošće iz Čakovca u 16. kolu Prve lige.

Iako je ostvarena uvjerljiva pobjeda, nakon prvog poluvremena nije izgledalo da će varaždinsk i sastav doći lako do pobjede. Slabijom obranom varaždinskog sastava, Zrinski je na odmor išao sa samo -4 gola razlike 20:16, ali je zato Koka sjajno ušla u drugo poluvrijeme, nanizala seriju 10:4 koja im je donijela dvoznamenkastu 30:20 prednost 18. minuta prije kraja susreta. Nakon toga je trener Koke Vladimir Canjuga počeo uvoditi igračice s klupe koje su i podigle gol razliku na konačnih +13.

U redovima Koke, čak dvije igračice su zabile točno pola svih golova domaćeg sastava. Tea Jalušić i Ines Domjan su bile napadački raspoložene i svaka je zabila po 10 golova, s time da je Domjan imala stopostotan učinak, dok je Jalušić samo jednom propustila iskoristiti svoj šut. Ivana Dežić je zabila šest golova koliko i mlađa sestra Matilda Mrazović, dok je starija sestra Katarina Mrazović zabila dva gola koliko su zabile još Suzana Furjan i Lena Ljubić, dok su po jedan gol zabile još Nera Kuzminski i Lea Balajić.

U idućem 17. kolu, Koka putuje u Umag na teško gostovanje kod istoimenog domaćina koji se bori za ostanak u Prvoj ligi.