FOTO Katja i Roko Bengeri postali prvaci Hrvatske na državnom prvenstvu u domaćinstvu KKK Varteks Foto: Katja Bengeri

FOTO Katja i Roko Bengeri postali prvaci Hrvatske na državnom prvenstvu u domaćinstvu KKK Varteks

| 15.5.2023. u 14:50h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks bili su organizatori Prvenstva Republike Hrvatske u kajak kanu slalomu za seniore i Kupa Republike Hrvatske za mlađe kategorije koji se održao između cestovnog i željezničkog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina. Na mutnoj i brzoj Dravi nastupilo je 70 natjecatelja iz hrvatskih klubova.

Na Prvenstvu Hrvatske najuspješniji od Varaždinaca bili su Katja Bengeri koja je pobijedila u kajaku jednosjedu (K-1) i kanuu jednosjedu (C-1) kod seniorki i njezin brat Roko Bengeri koji je u kajaku pobijedio, a u kanuu bio drugi.

U kajaku na četvrto mjesto plasirao se Nikola Novosel, Jan Petrić bio je 7., David Šestak 8., a Robert Rauš plasirao se na 11. mjesto. Danijel Mijatović nastupio je u kanu jednosjedu i plasirao se na 7. mjesto.

Varaždinci su bili uspješni i u ekipnim vožnjama gdje je u kajaku u disciplini 3xK1 pobijedila ekipa Roko Bengeri, Nikola Novosel i Jan Petrić, a u kanu jednosjedu ekipa 3xC1 u sastavu Danijel Mijatović, Nikola Novosel i Jan Petrić bila je treća.

Na utrci Kupa Republike Hrvatske za mlađe kategorije koja se održala na istoj stazi organizirano je natjecanje za kadete i juniore.

U kajaku jednosjedu kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na peto mjesto. Kod starijih kadetkinja pobijedila je Hana Valjak u kajaku, dok se stariji kadet Neo Vugrek plasirao na 5. mjesto, a Marin Bjeliš bio je 7. Kod juniora u kajaku Jan Petrić bio je drugi, a David Šestak plasirao se na treće mjesto.

Galerija slika