FOTO Jerovec pobjednik turnira Memorijal Josipa Solina i Josipa Krtanjeka

VV | 30.10.2022. u 18:28h | Objavljeno u Sport

Mjesni odbor Jerovec i UDVDR Ogranak Ivanec organizirali su 4. memorijal sjećanja na Josipa Solinu i Josipa Krtanjeka, preminule hrvatske branitelje iz Jerovca i Tiglina.

Memorijal je počeo komemorativnim skupom na groblju u Kamenici, gdje su im na posljednja počivališta položeni cvjetni aranžmani i zapaljene svijeće.

Prigodnim riječima obratio se general Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH i ratni kolega Soline i Krtanjeka iz 7. GBR Puma, a odavanju počasti nazočile su i njihove obitelji, potom Ivan Hranjizaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, pa Zdenko Đuraspredsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca i izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, delegacije udruge veterana Puma i UDVDR Ogranaka Ivanec i Maruševec, ratni kolege Soline i Krtanjeka, rodbina, prijatelji i brojni drugi.

Na svečanosti otvaranja turnira u Jerovcu obratili su se predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, te Zdenko Đuras i Zdravko Jakop.

 Cikač je istaknuo zadovoljstvo što je turnir iz jedne male kolegijalne ideje došao do razine da bude tradicionalni, istaknuvši da su Solina i Krtanjek, poginuli vukovarski heroj Stjepan Vusić, te brojni hrvatski branitelji iz tog ivanečkog prigradskog naselja dokaz koliki je doprinos Jerovec dao u stvaranju slobodne Hrvatske, posebno se zahvalivši mladima što kontinuirano prate memorijal.

 Đuras je prenio pozdrave župana Stričaka, izrazivši zahvalu svim hrvatskim braniteljima, rekao je da su oni i Domovinski rat temelji hrvatske slobode i državnosti. Đuras je pohvalio organizatore, a posebno je istaknuo zadovoljstvo odazivom mladih, jer upravo njima je najvažnije prenositi sjećanja na teška vremena.

Zadovoljstvo velikim odazivom na memorijal, a posebno mladih, izrazio je i Zdravko Jakop, rekavši kako se svi skupa nikada ne smijemo umoriti u građenju bolje, jedine nam domovine Hrvatske, a mladima poručio da u takvim svojim nastojanjima budu uporni, da poprave pogreške koje je napravila njegova generacija, te na kraju svoga obraćanja proglasio memorijalni malonogometni turnir svečano otvorenim.

U sportskom natjecanju najbolja je bila momčad Jerovca, drugo mjesto osvojila je Žarovnica, treće Ivanečka Željeznica & Caffe bar Pila, najbolji strijelac je Patrik Milec, a najbolji golman Edi Petak.

Nagrade najboljim momčadima i pojedincima uručili su Dalibor Škvarić iz udruge PAS Lepoglava, potom Robert Puja, predsjednik udruge veterana 7. GBR Puma, Marijan Vusić i Ljudvek Cikač iz UDVDR Ogranak Ivanec, te Neven Gotal i Tomislav Plahtarić, član i predsjednik Organizacijskog odbora memorijala.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. Brigade HV i 7. GBR Puma, a poginuo je 18.10.2000. u prometnoj nesreći na službenom zadatku.

Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.