FOTO Jalžabet svladao Poleta (T) u derbiju, Budućnost prekinula niz bez pobjeda Foto: Martin Novosel

FOTO Jalžabet svladao Poleta (T) u derbiju, Budućnost prekinula niz bez pobjeda

| 29.9.2024. u 19:19h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana četiri susreta sedmog kola Elitne lige. U derbiju kola, drugoplasirani Jalžabet je na domaćem terenu dočekao trećeplasirani Polet (T) i slavio s 2:0. Oba pogotka na susretu su pala u prvom poluvremenu. Karlo Štriga je već u 4. minuti susreta donio 1:0 prednost domaćinu, a konačnih 2:0 postavio je Ivan Vađunec u 29. minuti susreta.

Budućnost je nakon četiri susreta bez pobjede, došla do prvog slavlja nakon drugog kola, a slavili su 3:2 na gostovanju kod Mladosti (M), golom u sudačkoj nadoknadi. Domaćin je poveo pogotkom Dalibora Soline u 20. minuti, no gosti su preokrenuli rezultat golovima Tihomira Šoštarila u 31. i 75. minuti, Mladost (M) je izjednačila na 2:2 pogotkom u Benjamina Brleka u 86. minuti i kada se činilo da će utakmica završiti podjelom bodova, Goran Spasić je spasio pobjedu gostiju pogotkom u 90+2 minuti utakmice. Obje momčadi su utakmicu završile s igračem manje, Dalibor Solina je za domaćine isključen nakon što je skupio dva žuta kartona prvi u 57. minuti (nesportsko ponašanje), a drugi u 70. minuti (napucavanje lopte u prekidu igre), dok je za goste isključen Valentino Belovari izravnim crvenim kartonom u 89. minuti zbog psovanja pomoćnog suca.

Bednja je novom pobjedom zadržala bod prednosti ispred Jalžabeta. Na domaćem terenu su slavili protiv Trnja (T). Pogotke vrijedne tri boda zabili su Mihovil Geljić u 50. minuti te Mateus Dias da Silva u 77. minuti susreta.

Plitvica (G) i Nedeljanec su podijelili bodove bodove u susretu koji se odigrao u Gojancu. Plitvica (G) je povela golom Jošue Horvata u 57. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Luka Modrić pogotkom u 72. minuti susreta.