FOTO Izvještajna skupština ŽNS Varaždina: Horvatić najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu

| 15.3.2022. u 08:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Godina koja je iza nas je godina koju je covid opet obilježio. Brojke zaraženih nisu bile na našoj strani, nismo znali da li ćemo krenuti s natjecanjem ili nećemo. Izvršni odbor je donio konkretne mjere, a to je da smo za proljetni dio oslobodili dio kotizacija natjecateljskih članarina za sve rangove natjecanja u izonsu od 58 tisuća kuna, zatim smo jedno kolo suce financirali mi, a jedno kolo su suci sudili gratis, tako da prvih četiri kola su klubovi imali samo jedne troškove i tu smo 56 tisuća kuna uštedjeli klubovima, dok smo na proljeće podijelili 450 lopti - rekao je Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin u svom govoru na otvaranju redovne izvještaje skupštine koja se održala jučer u prostorima saveza u Zagrebačkoj ulici.

Skupština je imala sveukupno devet točaka dnevnog red, a gotovo sve odluke su donijete ili jednoglasno ili s velikom većinom glasova za. Usvojeni su zapisnik izborne skupštine, izvješće o radu ŽNS Varaždina, izvješće nadzornog odbora, program rada ŽNS Varaždina za 2023. godinu, financijski plan ŽNS Varaždina za 2023. godinu. Horvatić je naglasio da će ŽNS Varaždin od ove godine ići u projekt ulaganja u infrastrukture klubova s pola milijuna kuna.

- Kroz idućih 10 dana ćemo raspisati natječaj za dodjelu 500 tisuća kuna za razvoj sportske infrastrukture. Dio će financirati županija 200 tisuća kuna, a 300 tisuća kuna će financirati županijski nogometni savez. Održat ćemo sastanak idući tjedan sa svim načelnicima i gradonačelnicima, savez će financirati 50 posto troškova dok će ostatak trebati osigurati Grad ili Općina, što znači 500 tisuća mi, 500 tisuća jedinica lokalne samouprave čime će se najmanje milijun kuna u sljedećih godinu dana potrošiti na sportsku infrastrukturu - naglasio je Horvatić i istaknuo da će se natječaj ponavljati u sljedeće četiri godine.

Posebni gosti na sjednici su bili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, varaždinski župan Anđelko Stričak te počasni predsjednik ŽNS-a Varaždin Zorislav Srebrić.

Također se glasalo o prijedlozima komisije za molbe i žalbe za disciplinske mjere. Dvije pravovaljane zamolbe za ukidanje kazne su primljene i jedna koja je odbijena odmah jer nije još prošlo polovica vremena izrečene kazne. Jedna molba ukidanja je u slučaju Davida Čižića iz NK Lepoglave, a druga u slučaju Marija Horvata iz Kućana Gornjeg. Prijedlog komisije je bio da se kazne ne ukinu, što je skupština u oba slučaja potvrdila uz jedan glas protiv.