FOTO: Izletom u Novom Vinodolskom završio 2. Ljetni sportski višeboj Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Izletom u Novom Vinodolskom završio 2. Ljetni sportski višeboj

Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 16:23h | Objavljeno u Sport

Nakon niza sportskih aktivnosti koje je tijekom ljetnog odmora za varaždinske osnovnoškolce organizirala Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, uz potporu Grada Varaždina, ovogodišnji 2. „ljetni sportski višeboj“ završio je na najljepši način – jednodnevnim izletom u Novi Vinodolski.

Stotinjak učenika u pratnji petero voditelja tako je u srijedu, 3. srpnja, uživalo u kupanju, plivanju, skokovima u more, piciginu i sunčanju, a u kratkom predahu od „morskih” aktivnosti osladili su se sladoledom.
Za ustrajno i uspješno vježbanje, učenicima su podijeljene spomen majice i diplome, a da im ovako organizirano druženje uz sportske aktivnosti te posebice izlet na obalu itekako mnogo znače, dokazuju i suze radosnice jednog od malih sportaša koji je pri povratku u Varaždin izjavio kako mu je to bio „najsretniji dan u životu”.

Osim učenika, zadovoljstvo nije mogla sakriti ni stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te voditeljica projekta, Anica Sitar. „Zajednica će svakako i dalje organizirati ovakve besplatne aktivnosti tijekom zimskog i ljetnog odmora učenika. Ponudili smo doista kvalitetan i raznolik sadržaj i izuzetno smo zadovoljni odazivom. Djeca su puno toga naučila, bila su vesela, zabavljala se, družila i sklapala nova prijateljstva, a vrlo je važno da su, umjesto da provode ljetni odmor sjedeći za računalom ili televizorom, imala priliku boravili na svježem zraku i kretali se“, izjavila je Sitar.

Podsjetimo da je ovo bio drugi ljetni višeboj, a djeca su u sportskim aktivnostima uživala u i oko sportske dvorane u Graberju, u Dravskoj park šumi, kao i na Dravskim bazenima. U sportskim je aktivnostima sudjelovalo oko 130 učenica i učenika varaždinskih osnovnih škola, a svi su sadržaji, kao i izlet u Novi Vinodolski, za njih bili besplatni.