Predstavljanje monografije u prostorima kluba NK Vinice Foto: Martin Novosel

FOTO: Izdana monografija NK Vinice povodom 70. godišnjice kluba

| 5.5.2017. u 10:11h | Objavljeno u Sport

Jučer je u prostorijama Nogometnog kluba Vinica predstavljena monografija kluba koja se izdavala povodom obljetnice NK Vinice koji je prošle godine slavio 70 godina od kada je osnovan 1946. Autor monografije je Zlatko Erjavec.

- Ova monografija je netipična u odnosu na druge monografije jer osim zapisnika, slika, rezultata ima i specifičnost tzv. štikleca jer smo u njoj sakupili i zgodne anegdote iz povijesti kluba. Karakteristika ove monografije je da su zastupljene i žene što je rijetko u klubovima manjih sredina. Predsjednica kluba je bila Marija Ladika, a za pionirske mlađe generacije nastupaju curice - rekao je Erjavec.

Monografija se planirala izdati prošle godine kada je klub slavio 70. godišnjicu postojanja, ali se izdavanje knjige odužilo zbog poteškoća pronalaska materijala sa samih početaka kluba.

- Ne postoje pisani dokumenti iz 50-ih i 60-ih godina, tek nakon 60-ih godina su se vodili zapisnici utakmica. Većinu informacija uspio sam prikupiti iz Varaždinskih vijesti, postoje dokumenti o tome kao i izjave igrača iz tog vremena. Puno je vremena prošlo od osnutka tako da je prošli mjesec i zadnji igrač iz prve generacije kluba preminuo, ali sam povodom 60. godišnjice uspio prikupiti dovoljno informacija - rekao je Erjavec.

Na samom predstavljanju knjige bili su njegov autor Zlatko Erjavec, direktor izdavačke kuće Mini print logo koja je tiskala monografiju Dejan Težak te potpredsjednik kluba Miroslav Farkaš, a svečano su predani primjerci sponzorima koji su omogućili izdavanje ove knjige. Monografija je besplatna, iako tko želi može dati donaciju klubu u iznosu 100 kuna.

Označeno u
Galerija slika