FOTO Ivančica slavila protiv Varteksa u Graberju košem u zadnjim sekundama Foto: Martin Novosel

FOTO Ivančica slavila protiv Varteksa u Graberju košem u zadnjim sekundama

| 19.9.2022. u 10:51h | Objavljeno u Sport

U prvoj ovosezonskoj službenoj utakmici za županijske košarkaške momčadi, u kupu Krešimira Čosića tj. u polufinalu županijskog kupa pred punom dvoranom Graberje u Varaždinu, KK Ivančica je ubilježila prvu pobjedu svladavši KK Varteks s 89:87.

Ekipa Varteksa, predvođena raspoloženim Leonom Koljnrekajom (24) i bodrena glasnim White Stonesima kroz cijelu utakmicu, pokazala je da neće biti lak protivnik nikome u Drugoj muškoj ligi Sjever u kojoj nastupaju od ove sezone. Ivančica oslabljena izostankom Marka Kapustića, Deana Hercega i Karla Jakopovića, ali i ranom ozljedom Lovre Ivankovića nije uspjela parirati domaćinu u skoku, zbog čega su izostali koševi iz kontranapada.

Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena. Game-winner postigao je Leonardo Matuza nekoliko sekundi prije završetka utakmice. Petar Koščak sa 19 postignutih koševa bio je prvi strijelac Ivančice na ovoj utakmici. Kapetann Filip Rožman dodaje 17, Martin Fištrek 11, Stjepan Herceg 8, Luka Putar 7, Leonardo Matuza 5, Marko Bregović 2.

Finale županijskog kupa igrat će se ponovo u Varaždinu, protiv varaždinske Vindije koja je uvjerljivo savladala ekipu Labrade.

Označeno u