FOTO Gradonačelnik Bosilj održao prijem za Janu Koščak i Roka Farkaša, u srijedu,29. svibnja Korzo Jump 2024.

Varaždinske vijesti | 23.5.2024. u 12:52h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas je održao prijem za atletičare AK Sloboda Janu Koščak i Roka Farkaša koji su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke u Egiptu osvojili zlatne i srebrnu medalju.

Uz atletičare, prijemu su nazočili i predsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak i trener Patrik Koščak te pročelnica UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

Na Prvenstvu Mediterana, Jana Koščak osvojila je zlato na 100 m prepone i srebro u skoku u dalj, a Roko Farkaš osvojio je zlato na 200 m.

Gradonačelnik im je čestitao i pružio podršku za daljnja natjecanja.

„Atletika je kraljica sportova, a Grad Varaždin je ponosan što imamo dva natjecatelja koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u atletici koje će se uskoro održati. Navijam za njih, želim im da se sačuvaju od ozljeda i sreću da ostvare norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, što je san svakog sportaša. Atletski klub Sloboda odlično radi.“

Najavio je i novu investiciju.

„U Varaždinu imamo najbolji atletski stadion u Hrvatskoj, no atletska staza je dala svoje, nebrojeno je puta popravljana i sada je vrijeme da se zamijeni. To je izuzetno skupa investicija, ali pronaći ćemo sredstva u proračunu za iduću godinu. S novom stazom, Varaždin će dobiti mogućnost organizacije velikih atletskih natjecanja.“

Jana Koščak i Roko Farkaš zahvalili su gradonačelniku na organizaciji prijema i podršci.

„Slijedi nam Europsko prvenstvo u Rimu, pa atletski mitinzi po cijeloj Europi pa, ako se kvalificiram, Olimpijske igre u Parizu. Na kraju sezone bit će Svjetsko prvenstvo za juniore u Peruu, gdje će biti i Roko, a AK Sloboda imat će čak 5 predstavnika. Nadam se da ću iz Perua ponijeti titulu svjetske prvakinje s obzirom na to da sam trenutno u samom vrhu.“ – rekla je Jana Koščak.

Roko je također zadovoljan rezultatima u Egiptu: „Odlični su dojmovi s natjecanja, iako se posljednjih tjedana mučim s lakšim ozljedama. Uspjeli smo ostvariti dobre rezultate i pobijediti. Veselim se Europskom prvenstvu.“ – rekao je Roko Farkaš.

Ponos varaždinskim atletičarima iskazao je i predsjednik kluba Stjepan Smernjak:

„Ovi vrhunski sportaši nose dres AK Sloboda, ali promoviraju i naš grad i županiju u svijetu. Oni vuku atletiku u Varaždinu i dižu je na visok nivo. Naša ekipa je inovativna i želi puno raditi, pa tako nastavljamo i s natjecanjem KORZO JUMP.“ – kazao je Smernjak i najavio nadolazeću sportsku manifestaciju.

„Atletski zaljubljenici, u želji da se dio „kraljice sportova“ približi sugrađanima, organiziraju natjecanje u skoku u vis u ambijentu baroknog gradskog trga. U srijedu, 29. svibnja 2024. godine, KORZO JUMP 2024. na glavnom gradskom trgu okupit će najbolje skakačice i skakače iz Hrvatske i okolnih zemalja. Među natjecateljima bit će naša Jana Koščak koja je kandidatkinja za nastup u višeboju na OI u Parizu te ima ispunjenu normu za skok u vis i višeboj za nastup na EP u Rimu od 7. do 12. lipnja 2024. godine. Varaždinci će nakon dužeg vremena imati priliku bodriti olimpijsku kandidatkinju.“ – rekao je predsjednik AK Sloboda.

Natjecanje KORZO JUMP 2024. podiže se na razinu challenger mitinga pa je organizacijsku shemu i uvjete potrebno dograditi zahtjevima međunarodnih atletskih federacija.

Smernjak je zahvalio na podršci u radu kluba tvrtki GUMIIMPEX – GRP d.o.o.

„Renomirana varaždinska tvrtka GUMIIMPEX izradila je i donirala našem klubu inovativni i certificirani proizvod – mobilnu atletsku podlogu. Ona će se, osim za skakačko natjecanje KORZO JUMP, koristiti i kao promocija atletike u udaljenim školama Varaždinske županije kao mobilna atletska staza te pružiti „atletiku na kućni prag“ djeci koja nisu u mogućnosti iskusiti radost atletike.“

Zahvalio je na velikoj podršci i Gradu Varaždinu.

„Podrška Grada Varaždina beskrajno nam je važna i zaista je imamo i od gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća, do Gradske uprave, vrata su nam kod njih uvijek otvorena, a bez toga ne bi bilo niti nas niti ovih manifestacija i, u konačnici, ni rezultata.“ – rekao je Stjepan Smernjak.

Gradonačelnik je pozvao sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže iduće srijede na varaždinskom Korzu i pogledaju nastupe vrhunskih atletičara na KORZO JUMP 2024.