FOTO Golovima Elezija i s igračem manje Varaždin protiv Gorice došao do prve domaće pobjede i 3. mjesta Foto: Krešimir Đurić

FOTO Golovima Elezija i s igračem manje Varaždin protiv Gorice došao do prve domaće pobjede i 3. mjesta

| 3.9.2022. u 20:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice. Varaždin je večeras došao do prve domaće pobjede, svladavši Goricu 2:1. S ova tri boda Varaždin, koji je već pet utakmica bez poraza, trenutačno je treća momčad prvenstva s 12 osvojenih bodova.

Crveni karton za Goricu, drugi žuti dobio je Deni Jurić u trećoj minuti nadoknade vremena.

Pet minuta sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti korner za Goricu s lijeve strane, nema opasnosti po gol Zelenike.

U 89. minuti Teklič je legao na travu, ima problema s grčevima.

U 88. minuiti opomenut je Steenvorden.

S tribina se skandira "Varaždin, Varaždin..." navijači pomažu igračima da izdrže do kraja utakmice.

U 85. minuti korner za goste s lijeve strane. Nema opasnosti po gol Varaždina.

U 85. minuti smo, Gorica pritišće, Varaždin s igračem manje više misli na obranu i kontranapade.

U 81. minuti opomenut je Pellumbi.

Utakmici je nazočno 2 263 gledatelja.

U 79. minuti izmjena kod Gorice umjesto Pršira u igri je Ante Jurić.

U 78. minuti opomenut je Deni Jurić.

U 75. minuti dvije izmjene kod Varaždina, u igri su Marko Stolnik i po prvi puta David Puclin, umjesto Kolarića i Brodića.

U 74. minuti pocrvenio je Šego jer je nakon prekršaja nad njim kod istočne tribine, uz aut liniju, nogom udario jednog igrača Gorice, za što je od bugarskog suca dobio izravan crveni karton.

U 70. miniti opomenut je Marin Pilj.

U 67. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Herrere i Elezija u igri su Jozo Stanić i po prvi puta Marin Pilj.

U 65. minuti brza akcija Varaždinaca, Teklić loptu daje u desnu stranu kaznenog prostora za Herreru koji izlazi pred golmana Banića i pogađa njega pogađa, a odbijenu loptu Elezi šalje pored gola.

U 64. minuti opomenut je Toni Fruk.

U 61. minuti Gorica je smanjila na 2:1, a strijelac euro gola za goste bio je Deni Jurić, koji je sa 16 metara desno iskosa preciznim i snažnim udarcem pogodio desnu stranu gola Zelenike. Nakon gola uključio se VAR, ali sve je bilo čisto kod pogotka gostiju.

U 59. minuti dvije izmjene kod Gorice , na teren su ušli Francois i Wague, a izašli su Raspopović i Golubickas.

U 56. minuti prva izmjena kod Varaždina, umjesto Belcara u igri je Mato Stanić.

U 55. minuti pogreška Belcara koji je na sredini terena ostavio loptu igračima Gorice, uslijedila je brza kontra, koju je završio Fruk, udarcem s lijeve strane iskosa pored gola.

U 51. minuti opomenut je Leon Belcar.

U 48. minuti opasna situacija pred golom Varaždina, potpuno sam sa desetak metara pucao je Fruk, ali je Zelenika obranio njegov udarac.

Počelo je drugo poluvrujeme, s dvije izmjene kod gostiju, na terenu su Prokop i Deni Jurić.

Kraj prvog poluvremena, Varaždin ima vodstvo 2:0, s dva gola Agona Elezija.

Minuta sudačke nadoknade.

GOOOL  Varaždin od 43. minute golom i to drugim na susretu Agona Elezija vodi protiv Gorice 2:0. Akcija Varaždina išla je po lijevoj strani, lopta je došla do igrača Gorice Suka i Ndockyta koji su se na 20 metara spetljali oko lopte, točnije nisu znali gdje je, što je iskoristio Elezi, uzeo ju i sa oko 18 metara pogodio lijevu vratnicu gola Banića, od koje se lopta odbila u mrežu.

U 40. minuti korner za Goricu s desne strane. nema opasnosti po gol Varaždina.

U 35. minuti opomenut je predstavnik Gorice Marija Dvorneković.

U 32. minuti nakon ubačaja u kazneni prostor Varaždina s desne strane Suk je pucao glavom s 5 metara pored desne vratnice gola Zelenike.

U 28. minuti Šego je primio loptu na lijevoj strani, pred kaznenim prostorom se oslobodio jednog igrača i pucao, ali je blokirala obrana Gorice i loptu izbacila u korner.

U 20. minuti nakon ubačaja s desne strane Da Cruz je s desetak metara pucao glavom pored gola.

U 15. minuti prilika za Goricu akcjija je išla po lijevoj strabi lopta je po zemlji došla na pet metara od gola do Da Cruza koji je srećom pucao preko gola.

GOOOOL Varaždin vodi 1:0, golom Agona Elezija u 10. minuti susreta, Loptu je Eleziju s desne strane u kazneni prostor sjajno odigrao po zemlji Teklić, a Elezi je, također udarcem po zemlji, pogodio desnu stranu gola nemoćnog Banića.

U 8. minuti nakon ubačaja Šege s lijeve strane Kolarić je u kaznenom prostoru prsima spustio za Teklića, koji je pucao sa 16 metara, ali u blok obrane gostiju, točnije u nogu Krizmanića.

U 4. minuti VAR provjera nakon kornera prvog na utakmici i to za Goricu s desne strane netko je pao u kaznenom prostoru Varaždina, nakon čega su gosti tražili kazneni udarac. Nakon VAR provjere susret je nastavljen.

Počela je utakmica, Gorica je prva krenula sa centra.

Gorici je ovo prva utakmica s novim trenerom, nekadašnjim izbornikom Sjeverne Makedonije Igorom Angelovskim, a počela je u bijelim dresovima sa sastavom: Banić,Steenvoorden Suk, Fruk, Da Cruz, Raspopović, Golubickas,Vojtko, Krizmanić, Pršir i Ndockyt.

Varaždin, koji u današnjem susretu želi doći do prve domaće pobjede počet će susret u u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, Pellumbi, Brodić, Teklić, Šego, Kolarić, Belcar, Elezi, Urata, Jelenić i Herrera.

Prva je to utakmica u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa koju će suditi inozemni suci, a ta je čast pripala bugarskom trojcu Radoslav Petrov Gidženov, Georgi Ljubomirovu Minevu i Georgi Valentinovu Stamboldževu. Četvrti je sudac Ante Čuljak iz Zagreba.

U 18 sati i 55 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu počet će susret 8. kola SuperSport HNL između Varaždina i Gorice.