FOTO Elitna liga: Jalžabet slavio u Nedeljancu, Polet (T) svladao Bednju Foto: Martin Novosel

FOTO Elitna liga: Jalžabet slavio u Nedeljancu, Polet (T) svladao Bednju

vv | 8.9.2024. u 19:10h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana dva derbi susreta 4. kola Elitne lige u kojem je Jalžabet na gostovanju kod Nedeljanca slavio s 3:2, dok je Polet (T) na domaćem terenu pobijedio Bednju s 2:1.

Jalžabet je bolje krenuo u susretu i već je nakon 12 minuta imao 2:0 prednost, golove za goste su postigli Ivica Jurkić u 4. minuti i Frederico Arthur Dilly u 12. minuti, domaćin je smanjio prednost gostiju na 2:1 pogotkom Nike Blaguškog u 30. minuti, a tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu, Jalžabet novim golom u 61. minuti Ivana Vađunca odlazi na 3:1 prednost, dok domaćin tek u 88. minuti smanjuje prednost na 3:2 pogotkom Domagoja Vinceka, što je ujedno bio i rezultat susreta.

Bednja je protiv Poleta (T) povela golom Ante Kuljija u 58. minuti, ali su domaćini preokrenuli susret golovima Nikole Modrića u 71. minuti i Davida Pofuka u 80. minuti susreta te osvojili sva tri boda u 2:1 slavlju. Trener Bednje, Andrija Balajić, bio je isključen u sudačkoj nadoknadi (90+3) na kraju utakmice. Zaradio je isključenje kada je ušao u teren za igru, bez dozvole suca kako bi maknuo dodatnu ubačenu loptu u teren te tu istu loptu silovito napucao prema klupi domaćina, pri čemu je lopta pogodila fizioterapeuta domaće ekipe, piše u zapisniku delegata susreta. Balajić je odmah prišao domaćem fizioterapeutu i ispričao se te mirno napustio ograđeni dio terena za igru.

Trnje je na domaćem terenu dočekao Mladost (M) i slavio s 2:0. Oba pogotka je zabio Borna Petrovečki u 71. i 79. minuti susreta.

Plitvica (G) je gostovala u Turčinu i s 4:1 svladala domaću Dubravku-Zagorac. Plitvica (G) je povela 3:0 pogotcima Leona Špiranca u 15. minuti, Darija Kapeša u 21. minuti te Valentina Brezovca u 45. minuti, domaćin je smanjio tu prednost pogotkom u 77. minuti pogotkom Luke Kaniškog, dok je konačnih 4:1 postavio Tomica Fijačko u 90. minuti susreta. Igrač domaćina, Kristijan Ribić, isključen je u 86. minuti susreta, nakon što je u 62. minuti zaradio prvi žuti karton zbog povlačenja igrača za dres, a drugi u 86. minuti zbog prigovaranja glavnom sucu.