FOTO Elitna liga: Bednja nije dozvolila iznenađenje, i bod je bio dovoljan za naslov prvaka Foto: Martin Novosel

FOTO Elitna liga: Bednja nije dozvolila iznenađenje, i bod je bio dovoljan za naslov prvaka

| 3.6.2023. u 20:35h | Objavljeno u Sport

Iako su i Nedeljanec i Polet (T) napravili sve što je bilo potrebno na svojim utakmicama da osvoje naslov prvaka Elitne lige u posljednjem kolu Lige za prvaka, ono najvažnije, a to je poraz Bednje na gostovanju kod Mladosti (M) se nije dogodio. Bednji je bio dovoljan i bod da osvoje naslov prvaka i upravo to se i dogodilo, Mladost (M) je na domaćem terenu odigrala 0:0 protiv Bednje i momčad iz Beletinca je danas proslavila titulu.

Polet (T) je na domaćem terenu bio prvi do Bednje s odličnim šansama za naslov, ali susret protiv Ivančice nije najbolje krenuo. Ivančica je povela golom Emila Martinčevića u 35. minuti, ali je Polet (T) do kraja susret ipak preokrenuo rezultat i zabio golove u 82. i 87. minuti susreta, strijelci su bili Nikola Modrić (KU) i Renato Sakač i Polet (T) je slavio s 2:1. Poletu (T) je u 45. minuti isključen trener Vjekoslav Vitez zbog dva žuta kartona koja je dobio zbog prigovaranja glavnom sucu, dok je Ivančica ostala bez igrača na terenu zbog dva žuta kartona u 56. i 81. minuti, oba zbog nesportskog ponašanja, odnosno zbog igranja s rukom te povlačenja igrača za dres.

Nedeljanec je imao puno teži zadatak jer pobjeda im ne bi bila dovoljna već su morali slaviti s najmanje četiri gola razlike na gostovanju kod Novog Marofa, ali očito motivirani igrači Nedeljanca su upravo to i ostvarili te su slavili s 6:1. Nedeljanec je već na poluvremenu imao 3:0 vodstvo, sva tri pogotka postigao je Edo Žganec u 8., 13. i 45+1 minuti susreta, a golijada se nastavila i u drugom poluvremenu kada su Emanuel Škvarić i Tomislav Medved povisili rezultat na 5:0 golovima u 49. i 57. minuti, domaćin je smanjio prednost gostiju na 5:1 golom Tina Keliša u 58. minuti, ali Edo Žganec je zabio svoj četvrti gol u 62. minuti za konačnih 6:1.

Sutra su na rasporedu susreti Lige za ostanak između Poleta (C) i Zelengaja, Plitvice (G) i Dubravke-Zagorca te Budućnosti i Jalžabeta. Sve utakmice su na rasporedu u 17:30 sati.