Kristina Dudek drugi je put osvojila naslov najbolje, dok je Enes Garibović sportaš Grada postao treću godinu zaredom Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Dudek, Garibović, HK Vindija i ŽRK Koka najbolji u varaždinskom sportu u 2017.

| 29.1.2018. u 20:16h | Objavljeno u Sport

Kristina Dudek, atletičarka varaždinske Slobode, Enes Garibović, hrvatski reprezentativac i član Karate kluba Varaždin, Hrvački klub Vindija i seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba Koka, najbolji su pojedinci i ekipe u varaždinskom sportu za 2017. godinu.

Svečanost proglašenja najboljih, u 55. izboru u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, održana je večeras u gledalištu varaždinskog HNK-a. Nagradu za životno djelo posthumno je dodijeljena Nevenki Kolarić iz Varaždinskog športskog saveza gluhih.

Najbolji sportaši kod osoba s invaliditetom i gluhih osoba su Karlo Rajković i Vida Puškadija, najbolja ženska ekipa Pikado klub osoba s invaliditetom i Kuglački klub gluhih Varaždin.

Najveće nade varaždinskog sporta su Franja Želimorski i Alen Remar, a sportski uzori varaždinskih osnovnih škola su Damir Posavec, Niko Ivančić, Lucija Mišak, Tin Šestak,Tibor Kovačić, Matej Čok, Marija Labaš i Patrik Crkvenčić,

Na svečanosti je uručeno i 10 diploma,a primili su ih Zvonimir Tumpić iz Triatlon kluba Varaždin, Ivica Fluks,iz Saveza športskih klubova osoba s invaliditetom,Krunoslav Pavlinec iz Saveza športskih klubova osoba s invaliditetom Varaždin,Krešo Levačić, Trkčaki klub Marathon 95,Ivan Lipić iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, Siniša Radujković iz GRK Varaždina 1930, Vladimir Malner iz GRK Varaždina 1930, Ivan Čondor iz AK Sloboda, Rajko Pocedulić iz Zajednice SUGV-a i Janja Golubić Tušek iz ŽRK Koka.

Dodijeljene su i četiri zlatne plakete, a primili su ih Patrik Koščak iz  ZSUGV , Dragutin Dolenec iz Triatlon kluba Varaždin, Dragutin Posavec iz Zajednice SUGV-a. Snježana Horvat iz ŽRK Koka.

Tri posebna priznanja dobili su Siniša Kovačić iz Savate klub „Fight Club Kovačić“ Varaždin, Slobodan Čubra iz TK Varteks i Ivica Đolonga iz OK kitro Varaždin. 

Tri godišnje nagrade dobili su Cvijetoslav Zorman iz Varaždiskog streličarskog kluba kao sportski djelatnik godine, Andrija Barić iz HK Vindija kao trener godine i  Zenil Vugrinec kao profesor tjelesne zdravstvene kulture.

Jubilarne nagrade dobili su Gimnastički klub Vindija za 140 godina od osnutka kluba, Biciklističko društvo Sloga za
120 godina od osnutka kluba, Nogometni klub Zelengaj za 70 godina od osnutka kluba i STK Igea Željezničar za 60 godina od osnutka kluba.