FOTO Druga ŽNL: Vodeći trojac upisao pobjede, čak 29 golova palo u šest susreta Foto: Martin Novosel

FOTO Druga ŽNL: Vodeći trojac upisao pobjede, čak 29 golova palo u šest susreta

| 8.5.2022. u 21:08h | Objavljeno u Sport

U današnjim susretima 22. kola Druge ŽNL, sve tri vodeće momčadi lige, Razvitak, Mladost (VT) i Podravac Kitro slavili su u svojim susretima.

Najvišu pobjedu od vodećeg trojca ostvarila je Mladost (VT) koja je na gostovanju kod Dinama 01 u Vrbanovcu slavila sa 6:0. Strijelci su bili Marsel Bedeković koji je zabio hat-trick golovima u 24., 40. i 57. minuti, Igor Beštek koji je zabio gol u 47. minuti, Nenad Hanc koji je zabio gol iz kaznenog udarca u 63. minuti te Antonio Šestak koji je zabio gol u 86. minuti susreta.

Razvitak je slavio na domaćem terenu protiv Lunjkovca sa 4:1. Lunjkovec je prvi zabio gol na susetu preko strijelca Domagoja Šareca u 3. minuti, ali je Razvitak golovima Denisa Božića u 16. minuti, Zlatka Pavliša u 36. i 39. minuti i Matija Matanovića u 58. minuti susreta. 

 Najteže je do pobjede stigao Podravac Kitro koji je svladao gostujući Polet (M) sa 3:2. Podravac Kitro je poveo u 4. minuti susreta golom Mladena Vađunca, Teru Hashimoto je zabio u 33. minuti za 1:1, Mladen Vađunec je svojim drugim golom ponovno donio vodstvo Podravcku K. prednost od 2:1 u 67. minuti, Matija Zelenc je u 83. minuti povisio prednost domaćina na 3:1, a David Božić je u 86. minuti susreta smanjio na konačnih 3:2. 

Najvišu pobjedu kola ostvario je Radnički koji je na domaćem terenu slavio sa 7:0 protiv Novakovca koji je od 36. minute igrao s igračem manje jer je Marko Janković isključen izravnim crvenim kartnom s obzirom da je kao predzadnji igrač obrane, oborio napadača domaće momčadi u izglednoj prilici za postizanje pogotka. Strijelci za Radnički bili su Vedran Hižak u 3., 7., 43. i 68. minuti susreta, Mario Nikolić u 6. minuti, Ivan Balenović u 41. minuti te  Dragan Rajh u 49. minuti susreta.

U preostala dva susreta, Mladost (Š) i Dinamo (B) su ostvarili identične 3:0 pobjede protiv Orača i Lepoglave.