Druga ŽNL Foto: Martin Novosel

FOTO Druga ŽNL: Incident s navijačima u Čičkovini, prekid susreta u Sesvetama L.

| 6.9.2020. u 21:45h | Objavljeno u Sport

Danas se odigralo sedam susreta 4. kola Druge ŽNL, a Dinamo 01 je pobjedom na gostovanju kod Mladost iz Šemovca 4:1 skočio na prvo mjesto tablice.

Domaćin je poveo u 29. minuti susreta golom Dominika Sačića, ali su gosti golovima Silvija Besera, Marka Hajeca, Vedrana Milaka i Luke Levatića u 38., 65., 73. i 75. minuti susreta preokrenuli susret u svoju korist.

Do prvog mjesta je stigao Dinamo 01 iz zbog poraza Razvitka koji je izgubio na današnjem domaćem susretu protiv Poleta iz Martijanca 1:0, jedini strijelac je bio Danijel Dubravec u 42. minuti, ali je susret bio puno više obilježen sukobom navijača i prvog pomoćnog suca.

- U 70. minuti dogodio se prekid u trajanju od 5 minuta zbog pljuvanja prema prvom pomoćnom sucu od strane domaćih gledatelja, ali nije pogođen. U tom trenutku 3-4 osobe u civilu ulaze kod koridora prema terenu za igru do uzdužne linije i gestikuliraju pogrdnim riječima prema sucima. Preko rukovoditelja osiguranja osigurana je pojačana redarska služba iza 1. pomoćnog suca koja je spriječila daljnje nerede - pisalo je u izvještaju delegata s današnjeg susreta. 

Još gori incident dogodio se u Sesvetama Ludbreškim gdje je prekinut susret u 37. minuti utakmice.

- Utakmica je trajno prekinuta u 37.minuti. U toj minuti igra je bila zaustavljena po glavnom sucu zbog dosuđenog slobodnog udarca za gostujuću momčadi na mjestu između kaznenog prostora domaće momčadi i uzdužne crte terena za igru. U tom trenutku sucu se na korektan način obratio trener NK"Podravac Kitro" s pitanjem zašto su u dosadašnjem tijeku utakmice opomenuta dva njegova igrača, a niti jedan gostujući igrač, iako je po njegovom mišljenju bilo razloga za to. Pri tome se svojem treneru u prigovoru priključio i pričuvni igrač s klupe br.15, Vuković Mario, ID 1103, te je gl.sudac krenuo prema klupi za pričuvne igrače s namjerom da izreče opomenu imenovanom pričuvnom igraču. Gl.sudac je došao do uzdužne crte terena za igru u visini klupe za pričuvne igrače, te zatražio od imenovanog pričuvnog igrača da skine markirnu majicu kako bi ga mogao identificirati. Imenovani pričuvni igrač u prvom momentu to nije htio učiniti, te je gl.sudac krenuo bliže prema klupi za pričuvne igrače, istovremeno tražeći od igrača da skine markirnu majicu i pokaže broj na dresu. Igrač je to uporno odbijao, pa je sudac napravio još jedan korak prema klupi i pri tome ušao u područje tehničkog prostora. To je dodatno ogorčilo imenovanog pričuvnog igrača, kao i trenera domaće momčadi koji mu je sugerirao da se nije dužan ustati, no isti je u svađi s glavnim sucem ipak ustao s klupe, te se uz pljuvanje na zemlju, te psovke okrenuo leđima prema gl.sucu te rekao : "Evo ti gledaj, je... ti mater". Gl.sudac mu je potom izrekao disc.mjeru isključenja s klupe za pričuvne igrače, pokazujući mu crveni karton. Imenovani pričuvni igrač je skočio prema glavnom sucu te ga zatim silovito odgurnuo rukama, a odmah potom i udario otvorenim dlanom u predjelu jagodične kosti lica, neposredno ispod oka. Suigrači i trener su odmah reagirali na način da su spriječili imenovanog pričuvnog igrača da ne nastavi s neprihvatljivim i nesportskim ponašanjem, a gl.sudac ne osjećajući se sposobnim da nastavi utakmicu odlučio je istu trajno prekinuti. Suci utakmice, delegat i svi igrači s terena za igru, mirno su uz pomoć redateljske službe napustili teren za igru i otišli u svlačionicu - pisalo je u izvjštaju s tog susreta.

U ostalim utakmicama, Orač je slavio na gostovanju kod Nove Vesi s 2:1, Klenovnik je bio bolji od Rudara 47 s 2:1 na domaćem terenu, Novakovec i Bukovčan odigrali su s 1:1, a istim rezultatom su odigrali susret Lepoglava i Mladost (VT).