FOTO Dovršen projekt malonogometnog terena u Breznici koji je započeo još davne 2009. Foto: DSR Breznica

FOTO Dovršen projekt malonogometnog terena u Breznici koji je započeo još davne 2009.

VV | 10.6.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Potaknuti činjenicom da u Breznici nije bilo nikakvih sportskih prostora na kojem bi se mladi okupljali i aktivno sudjelovali u sportu, Tomislav Potlaček je još u srpnju 2009. godine odlučio okupiti mlade ljude, sportaše i prijatelje u nadi da to promijeni. Tada je organizirao i osnovao Društvo sportske rekreacije Breznica, centar kojem je prvenstveni cilj bio dovršetak, nažalost tada zapuštenog i zaraslog malonogometnog igrališta koji je nedavno dovršen.

- Taj put bio je težak, iscrpljujući i dug. Vlastitim sredstvima krenuli smo u ostvarivanje zadanog cilja. Ovim putem želim se zahvaliti općinama Breznica i načelniku Stjepanu Krobotu te općini Visoko i načelniku Dragutinu Matekoviću koji su prepoznali naš trud.i bez čije pomoći sigurno ne bi uspjeli. Zahvaljujem se i svim ostalim sponzorima koji su nesebično pomagali u svemu što je bilo potrebno za teren, od stupova, ograda, zaštitne mreže, reflektora i ostalog, te svim našim članovima udruge, mještanima i svim dobronamjernim prijateljima koji su nam pomogli u ostvarivanju ovog cilja - rekao je Potlaček.

- Mnogi nisu vjerovali da ćemo uspjeti, bilo je i ljubomore, inata i svega negativnog što u našem podneblju nije strano nažalost pa sam u jednom trenutku i odustao (na pola puta), ali me ponovno aktivirala skupina djece i mladih koji su danas okosnica malonogometne ekipe koja predstavlja naše mjesto i društvo. Želio bih ovim putem pozvati mlade i djecu da se uključe u rad naše udruge, pogotovo djčake i djevojčice koje imaju želju igrati nogomet. Nek se jave u našu udrugu koja im može biti odskočna daska u njihovim daljnim karijerama. Obećajemo pomoć u svakom pogledu - objasnio je Potlaček.

Svake godine DSR Breznica organizira i malonogometni turnir, a u planu im je i ženski malonogometni turnir. Prije nekoliko dana je donacijom općine Breznica uspostavljeno i dječje igralište na veliko oduševljenje najmlađih, koje se još mora ograditi živom ogradom, posaditi drveće i napraviti park gdje bi se svi osjećali ugodno.

- Tim činom smo praktički zatvorili to poglavlje zadano još prije 11 godina, ali tu ne mislimo stati. Svjesni smo modernog doba i tzv. intenet generacije te činimo sve da nam sport i mladi budu aktivni te da izrastu u kavlitetno i zdravo društvo jer sport je karika u životu svakog pojedinca koja sigurno to može - zaključio je Potlaček.

Galerija slika