FOTO Dodijeljena priznanja najboljim lepoglavskim sportašima i sportskim klubovima u 2021. godini

Varaždinske vijesti | 15.2.2022. u 13:04h | Objavljeno u Sport

Na kraju godine zbrajaju se i analiziraju postignuti rezultati, pa tako i oni sportski. Pojedincima i kolektivima čiji su rezultati bili bolji od ostalih, dodjeljuju se priznanja.

Tako je i Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave, nastavljajući tradiciju nagrađivanja najboljih, dodijelila priznanja najboljim sportašima i klubovima Grada Lepoglave.

Na prigodnoj svečanosti održanoj sinoć u lepoglavskom Domu kulture proglašeni su najbolji lepoglavski sportaši i klubovi u 2021. godini.

Najboljim sportašem Grada Lepoglave u 2021. godini proglašen je Dražen Posavec iz Kuglačkog kluba Lepoglava. Posavec je u 2021. godini na kuglačkom prvenstvu parova Varaždinske županije osvojio drugo mjesto te ekipno prvo mjesto na novogodišnjem kuglačkom natjecanju Grada Varaždina.

Temeljem ostvarenih rezultata u 2021. godini, najboljom muškom sportskom ekipom proglašen je Kuglački klub Lepoglava, a najboljom ženskom Ženski odbojkaški klub Lepoglava.

Kuglački klub Lepoglava je u 2021. godini, između ostalog, osvojio prvo mjesto na Kupu Kuglačkog saveza Varaždinske županije i prvo mjesto na novogodišnjem turniru Grada Varaždina.

Ženski odbojkaški klub Lepoglava 2021. godinu zaključio je osvajanjem drugog mjesta u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi, skupini Sjever.

Najboljim mladim sportašem Grada Lepoglave u 2021. godini proglašen je Patrik Vučković iz Karate Kluba Lepoglava. Patrik je državni prvak u svojoj dobnoj kategoriji te član ekipe mlađih kadeta Karate kluba Lepoglava koja je na državnom prvenstvu osvojila treće mjesto, a ovom prigodom joj je dodijeljeno priznanje za perspektivnu mladu ekipu Grada Lepoglave.

Perspektivnim mladima sportašima proglašeni su Leon Butko, Ida Križanec, Marta Husnjak, Gabi Križanec i Dora Husnjak iz Karate kluba Lepoglava; Marinela Golubić, Lejla Držaić i Dora Cerovčec iz Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava te David Čretni, Edi Belcar, Marko Maček, Patrik Bistrović i Mihael Huđ iz Nogometnog kluba Lepoglava.

Priznanje za trenera 2021. godine dodijeljeno je Željku Breškom iz Karate kluba Lepoglava dok je njegovom klupskom kolegi Damiru Vrtaru pripalo priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika.

Ove su godine, po prvi puta, dodijeljena priznanja lepoglavskim sportašima koji su ostvarili zapažene rezultate u drugim sredinama.

Priznanja su dodijeljena Filipu Jamniću, članu Športsko-ribolovnog društva Ivanec, osvajaču kadetskog ekipnog naslova i trećeg mjesta na državnom ribičkom natjecanju te Dori Dumešić, članici Plesnog kluba Takt iz Varaždina, osvajačici naslova državne prvakinje u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mlađih osnovaca i naslova u apsolutnoj solo kategoriji.

 Nagrade je laureatima uručio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić izrazivši zadovoljstvo što je najveći broj nagrada otišao u ruke mladim sportašima.

- Konac djelo krasi pa tako je i ova svečanost najljepši način da zaključimo proteklu sportsku godinu koja je, nažalost, bila obilježena pandemijom koronavirusa što je utjecalo i na rezultate kao i na održavanje brojnih sportskih natjecanja. Unatoč tome, naši su sportaši nastavili ostvarivati zapažene rezultate promovirajući pri tom Grad Lepoglavu u čijem razvoju upravo sport ima važnu ulogu, istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Ispred Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, laureatima su čestitke uputili potpredsjednik Željko Huten i tajnik Damir Kužir.

Galerija slika