Neven Maruševec, Damir Premužić, Vladimir Canjuga i Neven Buljan (s lijeva) Foto: Dražen Novosel

FOTO: Canjuga: Ove sezone želimo napraviti iskorak u odnosu na prošlu

| 13.9.2016. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Utakmicom protiv koprivničke Podravke, koja će se igrati u ponedjeljak 19. rujna, od 18 sati i 30 minuta u varaždinskoj Areni, za ekipu Koke počinje nova prvoligaška sezona. Tim je povom u dvorani na Dravi održana konferencija za novinare, kojoj su nazočili predsjednik ŽRK Koka Neven Maruševec, izvršni direktor kluba Damir Premužić, trener prve ekipe Vladimir Canjuga i upravitelj dvorane na Dravi Neven Buljan, ujedno i predstavnik tvrtke Max Bögl, sponzora ŽRK Koka, te član Nadzornog odbora kluba.

Trener ekipe Vladimir Canjuga govorio je o ambicijama ekipe u novoj sezoni i u susretu protiv Podravke.
- Ove godine želimo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Prije dvije godine Koka je bila šesta sa znatno jačim kadrom, prošle smo godine zauzeli peto mjesto, iako smo imali problema s ekipom, zbog izostanaka igračica, a ove sezone je želja iskorak barem za jedno mjesto, dakle biti četvrti, ali prije svega velika je želja da se nitko ne ozlijedi, jer nam je igrački kadar brojčano ostao isti kao lani. Uključili smo znatan broj mlađih igračica, a jako me veseli da je angažiran fizioterapeut. Do danas smo odradili 47 treninga, pripremamo se od 1. kolovoza, odigrali smo devet utakmica, u četvrtak nas očekuje deseta pripremna utakmica i nakon 7 tjedana priprema dobro smo se pripremili. Imamo nezgodan ždrijeb, jer nam u 1. kolu u goste dolazi Podravka. Bilo bi bolje da imamo slabijeg suparnika, pa da u ligu krenemo s uvjerljivom pobjedom, što ne znači da ćemo se Podravci predati, ali moramo biti realni. Želja je odigrati dobru, neizvjesnu utakmicu, a gošćama dajemo status favorita - istaknuo je trener Canjuga.

Ekpa Koke će u novoj sezoni igrati u novim dresovima, koji su danas predstavljeni novinarima. Rečeno je da ŽRK Koka na području županije okuplja najveći broj članova ženske populacije.

- U ovom trenutku u sklopu kluba djeluje šest selekcija, u kojima trenira oko 200 članica, a tih šest selekcija se natječe u sedam različitih rangova natjecanja. Naše sve selekcije vode licencirani treneri, pri čemu je trenerski kadar ostao isti u odnosu na prošlu godinu, a ove godine klub ima i fizioterapeuta, koji radi sa seniorskom ekipom - napomenuo je Premužić.

Predsjednik kluba Neven Maruševec osvrnuo se na nepostojanje strategije razvoja sporta u gradu Varaždinu.
- Rukomet je u ovom trenutku u Varaždinu sam vrh klupskog sporta, no teško se možemo miriti sa situacijom da niti Grad a niti Zajednica sportskih udruga ne pokazuju dovoljno razumijevanja za to što se radi unutar rukometne zajednice u gradu. Grad ne prepoznaje ili ne želi prepoznati da je sport isto tako sastavno obilježje prepoznatljivosti Grada Varaždina, kao što su Špancirfest ili Varaždinske barokne večeri. Kroz Zajednicu sportskih udruga sve više novaca odlazi u materijalne troškove i plaće, a sve manje ostaje za sport i očekujem da će novo vodstvo Zajednice napraviti određene korake, Zajednica se mora transformirati, postati servis sporta, jer na način, kako sada funkcionira, pogotovo financijski, ispada da će u jednom trenutku postati svrha sami sebi, a što nije dobro za sport ovog grada. Naš rad, prvenstvo s mladima, a i kroz rezultate seniorske ekipe, su prepoznati, pa se u obitelj sponzora uključlila i tvrtka Max Bögl, koja nam je pomogla da proračunski definiramo ovu i sljedeću sezonu - rekao je Maruševec.

- Max Bögl se odlučio za sport i klub koji trenira u dvorani, a Koka je u ovom trenutku bila jedini klub koji ima strategiju, upormost, rad s mladima i transparentnost i to su gesla koja se inače njeguju u Max Böglu, bez obzira što je to graditeljska firma. Ona podupire sport, prije svega u dvoranama koje je izgradila u Njemačkoj. Za mene izbor koga će se sponzorirati nije bio težak, veseli da ulažemo u razvoj kluba, mladost, djecu koja će jednog dana postati prvoligaši i ispunjavati našu dvoranu. Ovo sponzorstvo vidim kao dugoročnu suradnju - naglasio je Neven Buljan.

Galerija slika